"Αν η αστυνομία έρθει με γκλομπς να μας χτυπήσει, αυτό θα είναι πολύ άσχημο," είπε ένας νεαρός άνδρας ενώ να αγνοήσουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων δεσμεύτηκαν οι διαδηλωτές και σε άλλες ισπανικές πόλεις, όπως στη Βαρκελώνη, τη Σαραγόσα και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Ωστόσο κάποιες ομάδες θα αποφασίσουν σήμερα για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους το Σάββατο.

Χιλιάδες νεαροί Ισπανοί διαμαρτύρονται στους δρόμους από την προηγούμενη Κυριακή για την ανεργία που έχει εκτοξευθεί στο 21,19%, ζητώντας μεταρρυθμίσεις. Το κίνημα έχει γίνει γνωστό ως M-15, σε μία αναφορά στις 15 Μαϊου, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 50 ισπανικές πόλεις και έγινε γνωστό μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ.
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο αναμένεται να υποστούν βαριά ήττα από τους αντιπολιτευόμενους συντηρητικούς.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.