Υπό τον τίτλο “Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας” η Βρετανική εφημερίδα Financial Times καλεί την Ευρώπη να καταστήσει σαφές προς την Αθήνα ότι η χρηματοδότησή της θα σταματήσει αν δεν κατορθώσει να πράξει όσα οφείλει.
“Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει ποιος δρόμος είναι πιο δαπανηρός: το χάος που θα προκληθεί από την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους και το επακόλουθο κύμα τραπεζικών καταρρεύσεων ή η διαρκώς αυξανόμενη διακράτηση ελληνικού χρέους.

Οι νόμοι μπορεί να ψηφίζονται, αλλά η εφαρμογή τους μπλοκάρεται. Οι προσπάθειες για ενίσχυση των εσόδων από τη φορολογία και για πάταξη της φοροδιαφυγής είναι απογοητευτικές. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για μερικές ιδιωτικοποιήσεις και για πώληση δημόσιας γης παραμένουν υποσχέσεις.
Με τη θέληση της Ευρώπης η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί. Τα χρονικά περιθώρια, όμως, είναι πλέον ελάχιστα. Η Αθήνα έχει σπαταλήσει χρόνο, ενώ οι επίσημοι δανειστές της είναι απολυταρχικοί. Οι υπεκφυγές μπορεί να έπιασαν στην Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά δεν θα πιάσουν αυτήν τη φορά. Η Ευρώπη θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να πράξει όσα οφείλει.” γράφουν οι Financial Times.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΑΛΟ ΝΑ ΓΛΙΨΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ''ΚΟΚΑΛΟ''ΤΟΥΣ...ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΗΒΕΡΝΙΣΕΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΝΤΕΣΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΛΑΒΟΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.