Γράφαμε χθες (Σφραγίζεται η Riviera - Κοινοποιήθηκε η απόφαση στον ιδιοκτήτη) ότι αναμένονται, όπως είναι φυσικό οι νομικές ενέργειες του ιδιοκτήτη.
Σήμερα πληροφορούμαστε πως είχε ήδη κατατεθεί αίτηση αναστολής της απόφασης της σφράγισης του beach bar, και είχε ζητηθεί από το διοικητικό πρωτοδικείο η κατάθεση των απόψεων του Δήμου εντός οκτώ ημερών.
Αυτή ήταν μια νομική διαδικασία προκειμένου προσωρινά να ανασταλεί ( μέχρις της εκδίκασης της κύριας προσφυγής για ακύρωση της απόφασης) το κλείσιμο του καταστήματος.
Πληροφορηθήκαμε δε ότι   εκδόθηκε ήδη προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, σε χθεσινή εκδίκαση - ημέρα που ο Δήμος ήταν κλειστός λόγω αντίθεσης στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
Και η αναστολή υφίσταται μέχρι η δημοτική αρχή καταθέσει την άποψή της (γνωρίζουμε πως θα υποβληθεί σήμερα) και υπάρξει προσωρινή δικαστική απόφαση μέχρι την κατ' ουσία εκδίκαση.
Από πληροφορίες που έχουμε συλλέξει γνωρίζουμε πως υπήρξε κόντρα του δικηγόρου του ενοικιαστή - επιχειρηματία με  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που υπογράφει, από πλευράς διοίκησης, την απόφαση σφράγισης.
Μάλιστα ο συνήγορος του ενοικιαστή της Ριβιέρας, κ. Σπύρος Αδαμίδης, που φέρεται να ετοιμάζεται να ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση θέτοντας - όπως γνωρίζουμε - υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, πληροφορούμαστε πως κατηγόρησε (ή και απείλησε ;) τον Αντιδήμαρχο ότι διαπράττει παράβαση καθήκοντος. με την εν λόγω απόφαση.
Ίσως λοιπόν να υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις στο θρίλερ της Ριβιέρας εκτός από την εύλογη αμυντική τακτική του ενοικιαστή. Μια από αυτές μπορεί να είναι ενδεχόμενη πολιτική επένδυση του δικηγόρου του κ. Χατζηχριστοφή πάνω στην επιχειρηματική - νομική διεκδίκηση. 
Είμαστε βέβαια ότι θα δούμε πολλά ακόμη επεισόδια στην διελκυστίνδα αυτής της υπόθεσης. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους. 


Ακτιβιστής 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.
    Ο κ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ έπραξε όπως έπρεπε να πράξει και όπως ορίζει ο νομός .θα έπραττε παράβαση καθήκοντος μονό στην περίπτωση που δεν σφράγιζε το κατάστημα.
    Στο δια ταύτα τώρα.
    Ο κ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ θα μπορούσε, και ο ίδιος στα πλαίσια του νομού ,να δώσει παράταση στην σφράγιση του καταστήματος για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι ο επιχειρηματίας να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά .
    αν όμως πράγματι η περιοχή είναι ΝΑΤΟΥΡΑ δεν νομίζω να είναι διαθεμένος να στηρίξει μια παρανόμια της διοίκησης του πρώην δήμου μηχανιών.
    Ο επιχειρηματίας το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να στραφεί εναντίον της πρώην διοίκησης του δήμου μηχανιών γιατί του παραχώρησαν χώρο σε περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ στην όποια απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα.

    Υ.Γ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Λαζαρίδης2 Ιουλίου 2011 στις 11:02 π.μ.

    κύριε Ιβάνοβιτς,
    θα μου επιτρέψετε να εκφράσω τη διαφωνία μου με τον τίτλο της ανάρτησής σας, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαμάχης.
    Η απόφαση σφράγισης ενός καταστήματος είναι καθαρά διοικητική πράξη και μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστη σε όποιον τη λαμβάνει. Σε κάθε περίπτωση δε, αυτό γίνεται αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής που προβλέπονται από το νόμο.
    Θα έπρεπε επιπλέον να συμπληρώσω ότι, δυστυχώς, είναι και μια απόφαση συνηθισμένη η οποία, ευτυχώς, σπάνια καταλήγει στην υλοποίησή της. Σε ότι με αφορά επομένως δεν υπάρχει καμία διάκριση και θέλω να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας.
    Αναφορικά με τις πληροφορίες που μεταφέρετε σχετικά με τον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση, θα πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε με συνάντησε ή με απείλησε κατά πρόσωπο. Πώς θα τολμούσε άλλωστε να το κάνει; Το γεγονός ότι συνδέετε την υπόθεση με ενδεχόμενο "ντεμπούτο" του δικηγόρου στην τοπική πολιτική σκηνή, μάλλον είναι αδιάφορο για την εξέλιξη της υπόθεσης, τουλάχιστον σε ότι με αφορά.
    Καλό θα ήταν λοιπόν να μην δίνουμε πολιτική διάσταση σε μια διοικητική απόφαση, κυρίως διότι αδικεί τον επιχειρηματία.
    Τέλος, επιτέψτε μου να πω δυο λόγια και για τα σχόλια των φίλων αναγνωστών της σελίδας.
    Διαβάζω τα blogs σχεδόν σε καθημερινή βάση και αξιολογώ καθε τι που πέφτει στην αντίληψή μου. Κάθε μου απόφαση όμως είναι προϊόν σκέψης και λαμβάνεται μετά από σοβαρή εξέταση του ζητήματος. Η σειρά με την οποία εξελίσσονται τα γεγονότα στην υπόθεση αυτή λοιπόν, δεν είναι αποτέλεσμα της τύχης αλλά προαπόφασης, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για την ουδετερότητα με την οποία αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα.
    ευχαριστώ για τη φιλοξενεία.
    Γιώργος Λαζαρίδης
    Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.