Αγαπητοί φίλοι.
Ομολογώ, ότι πολλές φορές μου πέρασε από το μυαλό να διακόψω να σας ενοχλώ (και μάλιστα όσους είναι… "φίλα" προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ) με μηνύματα που όπως όλοι γνωρίζουμε κάνουν… τον γύρο τού κόσμου,
Ομολογώ, ότι πολλές φορές μου πέρασε από το μυαλό να διακόψω να σας ενοχλώ (και μάλιστα όσους είναι… μ' αποτέλεσμα το ίδιο μήνυμα να το λαμβάνετε 4 και 5 φορές.  Ωστόσο, δεν μπορώ ν' αντισταθώ στην επιθυμία να σχολιάσω (αν και δεν είμαι αρθρογράφος μήτε άνθρωπος τής… "πέννας") τα όσα πέφτουν στην αντίληψή μου.
Μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, είναι και αυτή τού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος απ' ό,τι βλέπω στο άρθρο, που σας επισυνάπτω, πρόκειται για ένα καινούριο… "διαμάντι" τής ελληνικής πολιτικής σκηνής και ένας από τους τους... στενούς συνεργάτες (κορσέδες) τού Jeffrey οι οποίοι με μεγάλο μεράκι έχουν αναλάβει να διορθώσουν τα… "κακώς κείμενα" στην πατρίδα μας.


Απολαύστε, λοιπόν, τον… βίο και πολιτεία τού Παύλου στον οποίο, σχετικά πρόσφατα ο Jeffrey ανέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού έπειτα από μια επιτυχή καριέρα στα... Ιχθυοτροφεία τής Κεφαλονιάς


Απόδειξη τής σωστής επιλογής του (πάντα κατά τον Jeffrey) είναι και το γεγονός ότι ο… κανακάρης τής οικογενείας φρόντισε να τοποθετηθούν τα μέλη της σε θέσεις-κλειδιά τού υπουργείου.


Ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο Δ. Μ. (Θεσσαλονίκη) για το ερέθισμα που μού 'δωσε προκειμένου να ψάξω στο Διαδίκτυο και να σας επισυνάψω τα αποσπάσματα από το άρθρο που ναι μεν γράφτηκε το 2006, αλλά όπως βλέπετε είχε και συνέχεια και μάλιστα επιτυχή· 
άλλωστε… "χρόνοις κτώνται τα αγαθά". 
Φιλικώτατα.
Νι Κάππα (Τορόντο)

Υ. Γ.  Όπως βλέπετε από καιρό τώρα έχω πάψει να χαρακτηρίζω κάθε έλληνα πολιτικό "κύριο" ή… "κυρία"
 επειδή νοιώθω ότι η χρήση τών χαρακτηρισμών αυτών απαξιώνεται όταν χρησιμοποιείται για άτομα
 που σε… άλλες εποχές θα πέθαιναν από την πείνα εντοιχισμένοι μέσα σε κάποιον ναό.
 Αν κάποιοι φίλοι επιθυμούν να μην λαμβάνουν τα μηνύματά μου τους παρακαλώ να μου το γνωρίσουν.



Απόσπασματα από άρθρο: ΒΗΜΑ (Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2006) 

Ενας «αλεξιπτωτιστής» της πολιτικής
Δύο ημέρες πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρατηρήθηκε πρωτοφανής κινητικότητα περί τη Χαριλάου Τρικούπη ­ για τα δεδομένα των τελευταίων δύο ετών τουλάχιστον. (…)  H ανακοίνωση του ονόματος του Γερουλάνου άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων στο ΠαΣοΚ, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια τα τελευταία χρόνια ­ κατά κύριο λόγο αρνητικά.
Επειτα από την τοποθέτηση του Γερουλάνου στο πολιτικό γραφείο του οι περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ή να επιβεβαιώνονται στις εκτιμήσεις τους ως προς το ποια είναι η πραγματική ομάδα Παπανδρέου. Αυτό βεβαίως δεν οδηγεί αναγκαστικά σε θετικά συμπεράσματα για την πολιτική της επάρκεια.
Ο Γερουλάνος χαρακτηρίζεται από πολλούς «αλεξιπτωτιστής» της πολιτικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι γράφτηκε στο ΠαΣοΚ μόλις το 2001, έπειτα από 10ετή σχεδόν γνωριμία με τον Γ. Παπανδρέου καιχωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το κόμμα σε οποιοδήποτε επίπεδο. H οικογένειά του είναι μία από τις γνωστότερες της Κεφαλλονιάς και των κοσμικών κύκλων των Αθηνών, ενώ οι βασιλικές πολιτικές καταβολές της οδήγησαν πολλές φορές κάποια στελέχη του ΠαΣοΚ σε σχόλια και υπαινιγμούς εναντίον του. Κάποιοι είχαν ερμηνεύσει ως σαφή αιχμή κατά (και) του Γερουλάνου το σχόλιο του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος επί των ημερών του Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ είχε αναφέρει ότι στους διαδρόμους του υπουργείου οι συνομιλίες γίνονται στα αγγλικά, με αμερικανική προφορά...
Ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Παπανδρέου είναι σήμερα 40 ετών και έχει σπουδάσει στα Williams College, MIT και Harvard των ΗΠΑ. Είναι παντρεμένος με την κυρία Λάρα Μπαραζί, γόνο εύπορης οικογένειας χριστιανών του Λιβάνου.
Γνωρίστηκε με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ όταν αυτός παρέμεινε στη Βοστώνη κατά το διάστημα 1990-93 (σ.σ. όταν ως εργαζόμενος για να σπουδάσει έπλενε…πιάτα). Την εποχή εκείνη ωστόσο δεν είχε διαφανεί σαφώς η πρόθεσή του να αναλάβει κάποιον πολιτικό ρόλο, κάτι που έγινε φανερό όταν ο Παπανδρέου τον διόρισε ειδικό του σύμβουλο το 1999 και λίγο αργότερα γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.(…)Ο Γερουλάνος ουσιαστικά δεν είχε ποτέ συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν συμμετείχε σε πολιτικές συσκέψεις και δεν χάραζε πολιτική. Από τη θέση εκείνη πάντως είχε καταφέρει να έλθει σε ρήξεις με το σύνολο σχεδόν των συνεργατών του Παπανδρέου.
Οταν ο Παπανδρέου ανέλαβε πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο Γερουλάνος (…) ήταν μια «σφήνα» ανάμεσα στην Αννα Διαμαντοπούλου, την επίσημη εκπρόσωπο του κόμματος εκείνη την περίοδο, και στον N. Αθανασάκη (…) την κινητήρια δύναμη του επικοινωνιακού μηχανισμού του ΠαΣοΚ.
Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είχε συμβεί τη νύχτα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης χρεώνουν σε μεγάλο βαθμό στον Γερουλάνο την παταγώδη αποτυχία της τελευταίας στιγμής, όταν ο Παπανδρέου εμφανίστηκε εξαιρετικά ασαφής και διστακτικός στην τελική του παρέμβαση. Λέγεται ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτή την αποτυχία είχε διαδραματίσει ο Γερουλάνος, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια του ντιμπέιτ με δυσκολία διατηρούσε την ψυχραιμία του πίσω από τις κάμερες, ενώ τα τελευταία λεπτά είχε διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ ότι θα έπρεπε να ξεφύγει από όσα είχε προγραμματίσει να πει και να τροποποποιήσει την τελική του παρέμβαση. Οι περισσότεροι σήμερα στο ΠαΣοΚ θέλουν να ξεχάσουν εκείνο το βράδυ (…) Μετά την ήττα στις εκλογές ο Γερουλάνος απομακρύνθηκε χωρίς καμιά ιδιαίτερη δυσκολία από τον ούτως ή άλλως άτυπο ρόλο του εκπροσώπου του προέδρου του ΠαΣοΚ. Σήμερα επανέρχεται στο επιτελείο του Παπανδρέου με θεσμική θέση, χωρίς να είναι για μία ακόμη φορά σαφές ποιος ακριβώς θα είναι ο πραγματικός του ρόλος.«Μάλλον κανένας» επιμένουν κάποια στελέχη του ΠαΣοΚ, αλλά εχθροί και φίλοι του εκτιμούν ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει ό,τι ίσχυε πάντα: «Ο Παύλος θα είναι παντού και πουθενά» (σ. σ. σύμφωνα με τα διετεταγμένα).

Κόψτε, λοιπόν, φάτσα και… βγάλτε συμπέρασμα!

Τα οικογενειακά «ρουσφέτια» 
Γερουλάνου κοστίζουν 3,6 εκατ. ευρώ!
Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013!.

Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης.  Γι' αυτό παρακαλούμε τον υπουργό να μας λύσει τις εξής απορίες:

1. Γιατί να μην αναλάβει το Βυζαντινό Μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;

2. Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;

3. Πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος

4. Γιατί κρατείται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα; Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που τα δύο Βυζαντινά Μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!

Τα πράγματα είναι απλά. Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσηςέχει διοριστεί από τον Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου ΜπενάκηΗ αδελφή του, Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια ενώ ο πατέρας τού υπουργού Μαρίνος Γερουλάνος είναι μέλος της διοικητικής επιτροπής!

Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες ή μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για… οικογενειακή υπόθεση;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μάλλον είσαι αιθεροβάμων αγαπητέ άγνωστε ivan, αφού το " βούρ στο λουφέ " διογκώθηκε από το 1981 και μετά. Εμένα δεν με παραξενεύει
    τίποτα ( είμαι 56 ετών )από όσα έχουν γίνει .Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου "πληρώσαμε" επαγγελματικά την προσπάθειά μας να προστατεύσουμε εγώ τον εργοδότη μου και η σύζυγός μου το δημόσιο συμφέρον.Δυστυχώς δεν διορθώνεται τίποτα και το γράφω όχι από ηττοπάθεια. Λυπάμαι όμως και στεννοχωριέμαι για τη γενιά των παιδιών μας και τις επόμενες γενιές. ΄Ολα έχουν τελειώσει για την Ελλάδα.Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.