Να αντιμετωπίσει τον πανικό των πολιτών από την επιβεβαίωση της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" που "φορέθηκε" τις τελευταίες μέρες επιχείρησε με δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφάλειας και χρηματοδότησης".


Ενδιαφέρον όμως παρουσίασε η παρομοίωση από τον κ. Βενιζέλο, του ελληνικού δημόσιου χρέους με σιδηροδρομικό συρμό. Όπως είπε, λίγο πριν αυτοματοποιηθούν οι σιδηρόδρομοι, υπήρχε ο κλειδούχος που γύριζε το κλειδί για να αλλάξει το τρένο ράγες και να πάει από την μία διαδρομή στην άλλη. «Πρέπει το τρένο τώρα του ελληνικού δημόσιου χρέους από τις ράγες της μεγάλης και δυσβάσταχτης επιβάρυνσης να αλλάξει ράγες και να πάει σε μια ελάφρυνση. Πρέπει να περάσει από την διασταύρωση, που ο κλειδούχος κρατάει το κλειδί. Αυτό κρατάει μια στιγμή. Και αυτό πρέπει να γίνει. Και γίνεται χωρίς κινδύνους, χωρίς κανένα πραγματικό πρόβλημα»


Τι θέλει να μας πει ο ποιητής ;;

Εμείς γνωρίζουμε πως η λαϊκή πεποίθηση χαρακτηρίζει την κατάσταση ως μια καθαρή χρεοκοπία και αυτί ενώ "παίζουν"  τα σενάρια στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Πρόσεχε Μπέννυ γιατί ενίοτε και τα τρένα .... εκτροχιάζονται.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. η φωτογραφια για το συγκεκριμενο αρθρο μ'εκανε να προσπαθήσω να βρω τι αραγε ελεγαν αναμεταξύ τους εκεινη την ωρα !!!
    -Βρε μπαγασα χοντρουλη,σιγα σιγα θα τον στειλεις τον μικρο γιωργο!
    -Λιγη υπομονη ακομη, ανελαβα για να τελειωνουμε το γρηγοροτερο με τους χαζοελληνες...
    -αντε....μπραβο..(χτυπημα κεφαλης)
    Η θα μπορουσε κατι αλλο να τρεχει,
    ο υμων να χριζεται ΙΠΠΟΤΗΣ ..ποιας
    ΤΡΑΠΕΖΑΣ δεν ξερω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.