Του Όθωνα Ιακωβίδη

Πριν 70 χρόνια, στα μελανά χρόνια της Κατοχής, ο Ναζισμός ως Γ΄ Ράϊχ με το δόγμα «Deutschland uber alles» (η Γερμανία πάνω απ’ όλα), είχε κάτσει για τα καλά στο σβέρκο μας σπέρνοντας τη μαύρη δυστυχία, βουτηγμένη στο κόκκινο πότισμα του θερισμού της καταγάλανης λεφτεριάς μας.


Tότε, η «5η Φάλαγξ», αναδείχθηκε σε ένα εργαλείο, ικανό να προετοιμάσει ψυχολογικά και να επιφέρει την κατάρρευση της θέλησης για αντίσταση στον εχθρό, σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Την αποτελούσαν οι αρουραίοι της εμπροσθοφυλακής και των μετόπισθεν, που περιφέρονταν ντυμένοι, είτε με τα φράκα και τα σμόκιν στις δεξιώσεις του κατακτητή, είτε με τις κουκούλες του καταδότη στα μπουντρούμια της Γκεστάπο.
Η απάντηση της ψυχής της Ελληνικής κοινωνίας, σ’ εκείνη την 5η Φάλαγγα, ήταν η μνημειώδης Αντίσταση, που έχει γράψει (κι αυτή) αιματόχρυσες σελίδες ηρωισμού στη βαθειά ιστορία μας.


Σήμερα, 70 χρόνια μετά, οι φαλαγγίτες αυτής της ίδιας φάλλαγγας, της 5ης, μισθοφόροι της εμπροσθοφυλακής της επελαύνουσας «Διεθνούς του Χρήματος», δουλεύουν εντατικά, εδώ και χρόνια, μέσα κι έξω από κυβερνήσεις, τράπεζες, κοινωφελή ιδρύματα, τηλεοπτικές οθόνες, σελίδες εφημερίδων και περιοδικών, ΜΗ.ΚΥ.Ο, Ινστιτούτα μόρφωσης και προγράμματα επιμόρφωσης, για να προετοιμάσουν την κατάληψη και πλήρη υποταγή της διεθνούς κοινωνίας στη «Νέα Τάξη» πραγμάτων που αυτή θέλει να επιβάλλει.


Διαβολικώς μεθοδικά, έχουν τρυπώσει στο προπύργιο της κοινωνικής άμυνας απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση, στο σώμα της ίδιας της Δημοκρατίας και τη έχουν αλώσει, διεθνώς, με τον Δούρειο ίππο της «Αντιπροσωπευτιής/Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», όπως ονομάζουν παραπειστικά τον μηχανισμό των μεσαζόντων της λαϊκής βούλησης, δηλαδή την κομματοκρατία, τη φωλιά του φιδιού, μέσα στην οποία, ως διά μαγείας, η λαϊκή βούληση γίνεται βούλα που σφραγίζει τα συμφέροντα της Ολιγαρχίας, την οποία ύπουλα υπηρετεί.


«- Χρειάζεται μία παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, και τη χρειαζόμαστε τώρα», αποφαίνεται ο τρόφιμος της Λέσχης Bildenberg, ΓΑΠ, καθαρά, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, όπως είναι αποτυπωμένο σε σχετικό video... ( http://youtu.be/TFSapBTHxrU)


Μεθαύριο, την «3η του Σεπτέμβρη», το «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό (?) Κίνημα» θα γιορτάσει τα γενέθλια της ίδρυσής του.
Οι παράτες που θα στήσει το κόμμα και οι κομματικοί φανφαρονισμοί που θα κορυφωθούν στις σχετικές εκδηλώσεις και ομιλίες, αποτελούν την απογείωση της πολιτικής σχιζοφρένειας, καθώς η φλογερή σοσιαλιστική ρητορεία θα συμβαδίζει με την παγερή νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πράξη, που έχει καταψύξει την πρόοδο της Ελληνικής κοινωνίας και έχει παγώσει την ψυχή του λαού, σε εφαρμογή του δόγματος «Σόκ και Δέος», με το οποίο η «5η Φάλλαγξ» της «Διεθνούς του χρήματος» θέλει να αφανίσει κάθε κοινωνική/πολιτική αντίσταση και στη χώρα μας.
Και ήδη, μέχρι στιγμής, κερδίζει τις μάχες.


Οι κοινωνίες (με πρώτη τη δική μας) βλέπουν την πολιτική ηγεσία τους να υποκλίνετται και να προσκυνά τις «αγορές», δηλαδή τη θέληση του μεγάλου, απάτριδος χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που στα τελευταία 15-20 χρόνια, με το «άνοιγμα» της παγκοσμιοποίησης, και την ταυτόχρονη έκρηξη του «καταναλωτισμού» γιγαντώθηκε τόσο, όσο να φαίνεται ανίκητο, σήμερα, ακόμη και από την πολιτική βούληση των εκλεγμένων αρχηγών μεγάλων κρατών, με αποκορύφωμα τις ίδιες τις ΗΠΑ, όπως όλοι βλέπουμε κατάπληκτοι τις τελευταίες μέρες.


Οι Κινέζοι ανησυχούν (και το δείχνουν) μήπως έχουν πουλήσει τρισεκατομμύρια ώρες εργασίας του λαού τους για «παλιόχαρτα», χωρίς καμία αξία, είτε αυτά λέγονται Δολάρια, είτε Ομόλογα (δηλαδή συναλλαγματικές, δηλαδή υποσχέσεις πληρωμής που θα μείνουν ανεκπλήρωτες και αυτοί απλήρωτοι).
Οι Ευρωπαίοι «ηγέτες», σπεύδουν λαχανιασμένοι, εκόντες / άκοντες, να επιβάλλουν στις κοινωνίες τους δυσβάσταχτη φτώχια και εξευτελιστικές θυσίες της ανθρωπιάς τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση στους παγκόσμιους απρόσωπους δοσατζήδες.
Η («αντιπροσωπευτική») Δημοκρατία αποτελεί ευκολοφόρετο μανδύα, κάτω από τον οποίο δρά και κυβερνά μία ολιγομελής διεθνής Ολιγαρχία με τα κατά τόπους τσιράκια της, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο αδίστακτα.
Ατράνταχτη απόδειξη της ύπαρξης αυτής της αόρατης παγκόσμιας κυβερνητικής Ολιγαρχίας, η ευημερία των ολίγων και η δυστυχία των πολλών, κάτι που είναι παράλογο και άτοπο όταν κυβερνούν οι πολλοί, όπως στη Δημοκρατία.
Άρα, δεν κυβερνούν οι πολλοί, όπως οι ίδιοι νομίζουν. Δηλαδή, δεν έχουμε Δημοκρατία!!!
Η (πολυδιαφημισμένη, τα τελευταία χρόνια) παγκοσμιοποίηση της αγοράς που επέβαλε η «Διεθνής του Χρήματος» με την συγκατάνευση των χειραγωγούμενων κυβερνήσεων των «αναπτυγμένων κρατών» (όλες, συμπτωματικά, κυβερνώνται από συστήματα «Αντιπροσωπευτικής / Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας»), εκτίναξε την ισχύ της σε όρια που την κάνουν, σήμερα, να τολμά και να δείχνει το κεφάλι της κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας που ως χθές κρυβόταν προσεκτικά.


Προφανως, πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να αναμετρηθεί με την ανοχή της κοινωνίας και να την καθυποτάξει οριστικά και αμετάκλητα, χωρίς προσχήματα, παραμερίζοντας τις προσποιήσεις και τις επικίνδυνες (για την επικράτησή της) παραχωρήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει, κρυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας.
Γνωρίζει καλά ότι, όσο υπάρχει, έστω και επίφαση Δημοκρατίας στην κοινωνία, υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσουν τα σχέδια της, αφού η επίφαση αυτή αφήνει ανεξέλεγκτη κάποια ελευθερία που μπορεί να υπάρχει, διαφεύγουσα από την μαζική πλύση εγκεφάλου της επιστημονικά αλύπητης προπαγάνδας που η 5η Φάλαγξ της «Διεθνούς του Χρήματος» έχει επιβάλλει στην κοινωνία.
Και γνωρίζει καλά πως αν γίνει μία ρωγμή, αν ξηλωθεί η πρώτη θηλειά του πλεκτού, θα ξηλωθεί και όλο το πουλόβερ.
Και, οι (καλά μελετημένοι στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου), υπάλληλοί της γνωρίζουν πως υπάρχουν και τρελλοί, όπως οι Έλληνες, που κάτι τους πιάνει και λειτουργούν έξω από κάθε λογική. Που έχουν στο ενεργητικό τους Θερμοπύλες και Μαραθώνα, Μανιάκι και Πίνδο. Που έχουν γραμμένες ανεξίτηλα στο DNA τους παγκόσμιες αναχαιτήσεις μεγάλων δυνάμεων του Σκότους, είτε αυτό λεγόταν Περσικός ιμπεριαλισμός, είτε Τουρκοκρατία, είτε φασισμός, είτε θρησκόληπτος σκοταδισμός.
Σήμερα λέγεται «Χρηματοκρατία» και θέλει να σβύσει από τη σκέψη τού ανθρώπου κάθε πραγματική πηγή χαράς (που προσφέρεται δωρεάν, αφού ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση και ψυχή), ώστε να τον κάνει δούλο μίας τεχνητής «χαράς» και εφήμερης «ευτυχίας» που (μαζί με πολύ περισσότερη και μονιμότερη δυστυχία) δίνει το χρήμα, την αποκλειστικότητα της παραγωγής και διανομής του οποίου έχει αυτή η σκοτεινή δύναμη, η «Χρηματοκρατία» που στην εποχή μας πλασάρεται με την πιο ήπια μορφή της, αυτή του «καταναλωτισμού».


Και, δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά όλοι βλέπουμε ότι και η νέα αυτή παγκόσμια απειλή, για να στήσει το τρόπαιο της οριστικής επιβολής της παντού, πρέπει πρώτα να νικήσει την Ελληνική κοινωνία. Να περάσει από τα προκεχωρημένα φυλάκια των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, της Πίνδου.
Όλη η υφήλιος έχει στρέψει, τελευταίως, το βλέμμα της επάνω στην Ελλάδα. Όλα τα παγκόσμια δίκτυα, εκεί που δεν ήξεραν πού βρίσκεται η χώρα μας, κάθε μέρα «παίζουν Ελλάδα».
Όλοι οι διεθνείς γνωρίζοντες, αποφαίνονται ότι η Ελλάδα έχει επιλεγεί και είναι το πειραματόζωο, ο πρώτος στόχος, το πεδίο πιλοτικής εφαρμογής της οριστικής επιβολής της Οικονομίας επί της Πολιτικής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πόρτα εισόδου της μεγάλης εφόρμησης του νέου Σκότους, της «Χρηματοκρατίας».


Το «4ο Ράϊχ», που απειλεί με κατοχή όλο τον κόσμο, δεν είναι η Γερμανία. Είναι η απρόσωπη και άπατρις «Διεθνής του Χρήματος», που χρησιμοποιεί πότε το ένα και πότε το άλλο υποχείριό της για να επιβάλλει την κυριαρχία της. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτή κυριαρχεί και επί της Γερμανίας, διότι αυτή είναι που την ξαναγέννησε (γιατί έτσι τη συνέφερε) από τις στάχτες τής μεγάλης και παντελώς καταστροφικής ήττας της.
Αυτή είναι που «έβαλε τα λεφτά» και πόνταρε στο «σίγουρο άλογο» της Γερμανικής πειθαρχίας, γνώσης και εργατικότητας.
Το «4ο Ράϊχ», δεν είναι η Γερμανία των Γερμανών. Είναι η «Διεθνής του Χρήματος». Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός της παγκόσμιας κοινωνίας και η Γερμανία αποτελεί ένα πιόνι της στην παρούσα συγκυρία.


Και η συγκυρία αυτής της νέας μεγάλης αναμέτρησης, μας βρίσκει, εμάς τους Έλληνες, μουδιασμένους, απαγοητευμένους, απαισιόδοξους, ηττοπαθείς.


Η 5η φάλαγξ αυτής της σύγχρονης αυτοκρατορίας, έχει δουλέψει καλά, στον τόπο μας. Έχει διεισδύσει, μέσα από τις οθονες της τηλεόρασης και τις σελίδες των δικών της εφημερίδων στον κοινωνικό ιστό και έχει ευνουχίσει, σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία 30-40 χρόνια, τη μεγάλη δημιουργική και αιωνίως αντιστασιακή σε κίβδηλες αξίες, δύναμη του Ελληνισμού, που έχει δωρίσει σε όλη την υφήλιο τα θαύματα του πολιτισμού και της επιστήμης και έχει αναδείξει τις απάτητες κορυφές της ανθρώπινης ψυχής και του νού.


Η 5η φάλαγξ, μέσα από την «Παιδεία» του σχολείου και την παραπαιδεία της τηλεόρασης και της προπαγάνδας της, έχει διαμορφώσει την Ελληνική κοινωνία ώστε να μη βλέπει ψηλά, στον ουρανό των ιδανικών που διαμόρφωσαν την ιστορία της και την ωθούν να θέλει να πετάξει, αλλά να βλέπει χαμηλά, ψάχνοντας σπαρμένα επί τούτοις αργύρια, που πρέπει να σκύβει για να τα μαζεύει.


Με τα δεδομένα αυτά, η στρατολόγηση των σύγχρονων «τριακοσίων» και των «Σαλαμινομάχων», φαίνεται εντελώς απίθανη.
Αυτό, όμως είναι και το παρήγορο!! Όσο πιο απίθανη φαίνεται μία νίκη, τόσο πιο εφικτή γίνεται για την Ελλάδα.
Είναι κι αυτό ένα από τα Ελληνικά θαύματα, που όμως είναι ιστορικά βεβαιωμένη πραγματικότητα….


Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ακολουθώντας τη συμβουλή του παππού μας, του μέγα Πλάτωνα, στήνει σημεία προσέλευσης και εγγράφει πολίτες-οπλίτες για τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, την Πίνδο τον Μαραθώνα, και καλεί τους νέους «να βγούνε στο βουνό» της Αντίστασης.


Ο Πλάτων, λέει: «Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)


Οι πεμπτοφαλαγγίτες ήδη αποκαλύπτονται.


Πολλοί, κρυμμένοι κάτω από το λαοφιλές κείμενο της «3ης Σεπτέμβρη», υπηρετούν την εγκαθίδρυση του «4ου Ράϊχ», που κρύβεται πίσω από τις μουτσούνες των εντόπιων ανδρεικέλων του, αξιωματούχων της 5ης Φάλλαγγας.


Αλλά η κατοχή τους, δεν θα περάσει.


Εδώ είναι Ελλάδα…..Δεν είναι παίξε-γέλασε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.