του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου


Η «είδηση» για την επίθεση με γιαούρτια στην Αντίπαρο κατά του Γιάννη Πρετεντέρη έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Πολλά sites και blogs δημοσιεύουν, μάλιστα, και τη σχετική φωτογραφία. 
Το περιστατικό εξηγείται. Στο πρόσωπο του γνωστού (καλού και…έμπειρου -για να μην τρελαθούμε, κιόλας) δημοσιογράφου συμπυκνώνεται η απαξία ολόκληρου του συμβατικού και ενίοτε καθεστωτικού δημοσιογραφικού συστήματος. Καλώς ή κακώς θα το κρίνει καθένας ξεχωριστά. 
Προσοχή,όμως, όσοι πιστεύουν πως οι νεαροί «γιαούρτωσαν» (ΜΟΝΟ) τον Πρετεντέρη κάνουν λάθος.
Ή, απλώς, εκδηλώνουν φωναχτά τις αντιπάθειες ή τις εμπάθειές τους.
 ’Η, ακόμα χειρότερα, προσπαθούν υποκριτικά να διαχωρίσουν τη θέση τους και να κρυφτούν στη σκιά των «καλών».
Το «γιαούρτωμα» του Πρετεντέρη αφορά πολλούς από εμάς. Αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της δημοσιογραφίας που συντάσσεται, συχνά, ως εμπροσθοφυλακή των καθεστωτικών αντιλήψεων του διεφθαρμένου πολιτικόύ συστήματος.
Απλώς, ο Πρετεντέρης είναι από τους ελάχιστους που δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του.
Ούτε, ακόμα, τον κυνισμό και τις «αποστάσεις» του. Κάποιοι άλλοι -που πιθανώς μειδιούν ειρωνικά, βλέποντας τις φωτογραφίες από το επεισόδιο (τις οποίες δεν δημοσιεύουμε επειδή θέλουμε να μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων…)- προτιμούν το παρασκήνιο, τις συναλλαγές με την πολιτική, τις συμφωνίες των βορείων προαστίων και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
Κάποιοι άλλοι είναι, απλώς, πίσω από τις κάμερες και δύσκολα αναγνωρίζονται, ή, αντί να διατυπώνουν τα σχόλια τους στην τηλεόραση, τα διατυπώνουν στις εφημερίδες, στα sites και τα blogs, κρυμμένοι στις σκιές ή την ανωνυμία.
Ο Πρετεντέρης δεν είναι κακός και όλοι εμείς καλοί. Την τηλεόραση, τα media. την καθεστωτική δημοσιογραφία ήθελαν να γιαουρτώσουν οι νεαροί στην Αντίπαρο. Και, πιθανώς, πολλοί άλλοι, στην Αθήνα, τις πλατείες, παντού στην Ελλάδα.
Και, ίσως -λέω ίσως...- ο Πρετεντέρης «πληρώνει» την απαξία του τηλεοπτικού προϊόντος που (πρέπει να το πούμε: καλύτερα και πιο επαγγελματικά από κάποιους άλλους) υπηρετεί.
Αυτό, όμως, είναι κάτι που αφορά το Mega και την ιδιοκτησία του. Και όχι μόνο το Mega.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.