«Team 6 is down». Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για αυτό που συνέβη εχθές το βράδυ στο Αφγανιστάν όταν ελικόπτερο CH-47 Chinook με 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της al Qaeda Osama Bin Laden στο Πακιστάν συνετρίβη από εκτόξευση (!) ρουκέτας με αποτέλεσμα το θάνατο όλων επιβαινόντων αλλά και τους πληρώματος.
Έτσι το ισχυρότερο πλήγμα μέσα σε μια ημέρα από το 2001 από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν υπέστησαν σήμερα οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συντριβή μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47 Chinοok το οποίοι μετέφερε άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με Αφγανούς συναδέλφους τους. Η συντριβή έγινε ύστερα από εκτόξευση αντιαρματικής –όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί ένοπλοι- ρουκέτας από αντάρτες Ταλιμπαν κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες στην επαρχία Wardak.


Το συγκλονιστικότερο όμως όλων είναι η αποκάλυψη πως από τους 31 νεκρούς οι 20 ανήκαν στην ομάδα που είχε επιτεθεί στο σπίτι στο Πακιστάν όπου φέρεται πως είχε βρει το θάνατο ο ηγέτης των Ταλιμπάν Osama Bin Laden τον περασμένο Μάιο. Στην περίφημη δηλαδή Team 6 των αμερικανών SEALS. Η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996 και φυσικά τώρα με τους άνδρες των SEALS που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Osama Bin Laden νεκρούς όλα τα σενάρια είναι ξανά ανοιχτά, για το τι πραγματικα συνέβη εκείνη τη νύχτα...


Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabiullah Mujahid δήλωσε σε ανακοίνωση που προχώρησαν οι Αφγανοί ένοπλοι ότι το αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Sayd Abad. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε την επιδρομή αυτή σε σπίτι όπου ένοπλοι της οργάνωσης ήταν συγκεντρωμένοι, το βράδυ της Παρασκευής.


Η προηγούμενη μεγαλύτερη απώλεια για τις αμερικανικές δυνάμεις μέσα σε μια ημέρα είχε συμβεί στις 28 Ιουνίου 2005 όταν πάλι ελικόπτερο στην επαρχία Kunar είχε καταπέσει σκοτώνοντας 16 άτομα μεταξύ αυτών και πολλούς SEALS που επέβαιναν σε αυτό.


Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τη συντριβή του ελικοπτέρου αναφέροντας «την ύπαρξη εχθρικής δραστηριότητας στην περιοχή», λέγοντας θα πραγματοποιηθεί έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια της πτώσης και πως επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τα θύματα ή τον αριθμό. «Βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης των δεδομένων, δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ο Σμηναγός Justin Brockhoff. της αμερικανικής Αεροπορίας. Ο πρόεδρος Barack Obama εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν τις απίστευτες θυσίες που κάνουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πηγή 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.