Εντός δύο εβδομάδων θα έχουν καταρτισθεί οι πίνακες με τους υπαλλήλους και τις ειδικότητές τους που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα αποτελούν την πρώτη επιλογή για να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών σε 151 Φορείς του Δημοσίου.

Οι αμέσως επόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό θα είναι κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κτλ.
Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να συμπεριληφθεί τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων κάθε φορέα. Οι διοικήσεις 151 ΔΕΚΟ και φορέων του ευρύτερου δημοσίου θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία.
Σε δεύτερη φάση, εάν ο φορέας απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Εργασιακή εφεδρεία


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ξέρεις τι σημαίνει εφεδρεία; Θα κρατήσω μόνο τα τσιράκια μου. Ενδιαφέρον το βρίσκω, θα ξεχωρίσουν επιτέλους τα πρόβατα από τα ερίφια. Η αρχή του τέλους τους....
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.