Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

 Ειδήσεις: Ο Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συζητείται ότι θα είναι ο Πρωθυπουργός της “Κυβέρνησης συναίνεσης”.

Ο βαθμός της ανεπάρκειας της στοιχειώδους νοημοσύνης και πολιτικής οξυδέρκειας που διακατέχει την ηγετική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, φάνηκε στο προχθεσινό ενθουσιώδες χειροκρότημα των ανδρείκελων/βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, στο άκουσμα της πρότασης του προϊσταμένου τους ΓΑΠ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


Χειροκροτούσαν ενθουσιωδώς και όρθιοι, την πρόταση για άμεση καταστροφή της Ελλάδας, καθώς ο πολιτικός τους προϊστάμενος πετούσε στο καλάθι των αχρήστων την υιοθέτηση των μέτρων που η ηγεσία της ΕΕ είχε εκπονήσει και που ο ίδιος είχε αποδεχθεί σαν σωτήρια για τη χώρα, θριαμβολογώντας, πριν μόλις 3-4 μέρες !!!

Την ίδια στιγμή η, παταγωδώς αποτυχημένη ομάδα (ΝΔ) που κυβερνούσε τη χώρα επί τα 5 προηγούμενα  (του ΓΑΠ) χρόνια (και την έσπρωξε στην άκρη του γκρεμού τής πτώχευσης), κομπάζει ότι αποτελεί την εγγύηση της λύσης του προβλήματος που η ίδια συνέβαλλε τα μάλλα στη δημιουργία του. Και πείθει, καθώς τα ΜΜΕ της ανηλεούς προπαγάνδας του συστήματος, την προβάλλουν σαν τη μόνη εναλλακτική λύση (!!) τη στιγμή που αποδέχεται και λέει τα ίδια που αποδέχεται και λέει το εν αποσυνθέσει Πα.Σο.Κ !!

Ας μην αναφερθούμε εκτενώς, εδώ, για την “Αριστερά”, που όλα αυτά τα χρόνια, με πρόσχημα τη “βελτίωση του εργαζόμενου”, (έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο με τον ρεαλισμό και έχοντας προσχωρήσει σ' έναν άκρατο λαϊκισμό επ' ωφελεία του κόμματος) σιγοντάριζε (και προσαύξανε) την καταβύθιση της οικονομίας στην υπερχρέωση και την παράδοσή της στην αναποτελεσματικότητα, δηλαδή δούλευε για τη βέβαιη χειροτέρευση της θέσης του κάθε εργαζόμενου.

Απλά σημειώνω ότι, σήμερα, (που τα αποτελέσματα της νοσηρής κομματοκρατίας είναι πλέον αισθητά στη ζωή του κάθε πολίτη) το καθεστώς πολιτικό σύστημα, έχει εναγκαλισθεί σφικτά, και οδεύει σύσσωμο, πλέον,   προς την οριστική καταβαράθρωσή του στον Καιάδα της ιστορίας.
Αυτό, είναι μία καλή εξέλιξη, καθώς η κοινωνία (το κομμάτι της εκείνο που δεν το έχει καταλάβει ακόμη) θα αντιληφθεί πολύ σύντομα ότι δεν υπάρχει διαφορά στο βάθος της πολιτικής των εμφανιζόμενων ως αντιπάλων κομματικών φατριών των “κομμάτων εξουσίας”.
Οι ιδεολογικοί φερετζέδες έχουν, ήδη, ξεφτίσει εντελώς και το μουστάκι της “αδεφλής”, δεν ξεγελά πλέον τον “μουστερή”.

Η βιομηχανία της προπαγάνδας, δουλεύει στο φούλ για την παραγωγή της συναίνεσης της κοινωνίας στη διατήρηση του παραλογισμού, που είναι η ανάθεση της λύσης του προβλήματος σ' αυτούς που το δημιούργησαν.
Αυτό επιβάλλει η κομματοκρατία.
Παίζει συνεχώς και αποκλειστικά την γαλάζια και την πράσινη λύση, που στην ουσία και οι δύο μαζί, αποτελούν τον ορισμό της καταστροφής.

Η προπαγάνδα του συστήματος, φροντίζει να αποκλείει συστηματικά την εμφάνιση της  μόνης λύσης, στο κυρίαρχο πρόβλημα της οικονομικής (και όχι μόνο) πτώχευσης.

Αποπροσανατολίζει και μπερδεύει συστηματικά τον πολίτη, βομβαρδίζοντας καθημερινά το μυαλό του  μέ άγνωστες ορολογίες της χρηματοπιστωτικής επιστήμης και πολύπλοκες τεχνικές αναλύσεις οικονομικών πανεπιστημιακού επιπέδου, για να κρύψει μία αλήθεια που χωρά μέσα σε λίγες λέξεις κατανοητές από τον καθ' ένα, όπως:
                     Η οικονομία μας έχει πτωχεύσει. (Αυτό είναι γεγονός και μάλιστα αδιαμφισβήτητο. Και η πιό αγράμματη γριούλα, το έχει καταλάβει).

                     ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΑΛΕΊΤΑΙ Ο ΛΑΌΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ, είναι αν την πτωχευτική περιουσία μας θα την διαχειριστούμε οι ίδιοι, ή οι πιστωτές μας.

Ο καθ' ένας καταλαβαίνει πως, αν στον απαιτητικό επαγγελματία δανειστή, που του χρωστάς 100, του δώσεις το δικαίωμα να κάνει κουμάντο σ' όλη σου την περιουσία (που είναι πολύ μεγαλύτερη από 100) για να πάρει τα οφειλόμενα, θα σου φάει ότι έχεις και δεν έχεις, αφού το κέρδος είναι η δουλειά του, ο πλουτισμός είναι η ιδεολογία του και το Χρήμα είναι ο Θεός του.

Αυτό, λοιπόν, (η παράδοση του κουμάντου όλου του Ελληνικού πλούτου, γνωστού και αγνώστου, στον επαγγελματία άρπαγα) επιχειρείται από το καθεστώς πολιτικό σύστημα, μέσα από τα γνωστά μας “Μνημόνια” και τις “Δανειστικές Συμβάσεις”.

Ήδη η διαδικασία αυτής της αμετάκλητης εκχώρησης της διαχείρισης των περιουσιακών μας στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη και μένουν λίγες ακόμη υπογραφές για να ολοκληρωθεί στο διεθνές “υποθηκοφυλακείο”, η πράξη αυτής της πλήρους εκχώρησης.
Αυτή είναι η νέα Δανειστική Σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί στις επόμενες λίγες εβδομάδες, μαζί με το “νέο Μνημόνιο”.

Γι' αυτή την (τελευταία) υπογραφή, γίνεται όλη η φασαρία.
Η προγραμματισμένη (από το καθεστώς) ροή της διαδικασίας υπογραφής της, χάλασε με το  βροντερό λαϊκό  ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 2011.
Αυτό το ΟΧΙ, οδήγησε στη βλακώδη(;;;) και άκρως επικίνδυνη και εγκληματική ενέργεια της εξαγγελίας του γνωστού “Δημοψηφίσματος ΓΑΠ”, που αποτελεί το “άκρον άωτον” του ακατανόητου, που προκάλεσε την παγκόσμια μήνη, χλευασμό και οργή για την μέχρι πρό τινος συμπαθή και θαυμαζόμενη από όλους, Ελλάδα μας.

Γι' αυτή την (τελευταία) υπογραφή της αμετάκλητης εκχώρησης της διαχείρισης των περιουσιακών μας στοιχείων, το καθεστώς πολιτικό σύστημα, σύρεται, υπό τις εντολές των πατρόνων του, στην ποθούμενη (από αυτούς) “εθνική σύμπραξη”, προκειμένου η υπογραφή αυτή:
                     να έχει την απαιτούμενη βαρύτητα (ανάλογη με το μέγεθος της παραδιδόμενης αξίας)  
                     να ισχυροποιήσει τις δεσμεύσεις, με το να αποκαταστήσει το (ενδεχόμενο) κενό που υπάρχει στην μέχρι σήμερα διαδικασία εκχωρήσεων και παραχωρήσεων που περιλαμβάνονται στο “Μνημόνιο”, εξ αιτίας αντισυνταγματικών πρακτικών που έλαβαν χώρα κατά την υπογραφή του.

Ως επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης “εθνικής συναίνεσης” , (με υπόδειξη των διεθνών πατρόνων τού καθεστώτος πολιτικού συστήματος) προαλείφεται να είναι ο διακεκριμένος τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δείχνοντας απροκάλυπτα περί τίνος πρόκειται και ποιών τα συμφέροντα θα υπηρετήσει αυτή η κυβέρνηση “εθνικής συναίνεσης”.

Η εικόνα αυτής της πραγματικότητας (της διαδικασίας της πλήρους καταστροφής της Ελλάδας, μπροστά στα μάτια μας) σερβίρεται στον αγωνιόντα λαό σαν Η σωτήρια λύση,
καθώς το ένοχο αυτό σύστημα έχει φροντίσει να μην υπάρχουν χρήματα στο ταμείο για την αντιμετώπιση των άμεσων κρατικών αναγκών (μισθοί, συντάξεις, απαραίτητες δαπάνες λειτουργίας του κράτους) και η τροφή ή η ζέστη του σπιτιού του προδομένου πολίτη να εξαρτάται από το αν θα πάρουμε μέσα στις λίγες επόμενες μέρες την “6η δόση”.
Βλέπετε, οι εγκληματίες του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, μας κατάντησαν έρμαια της “δόσης” μας.

Η Ελληνική κοινωνία, λοιπόν, σύρεται εκούσα – άκουσα, “τυλιγμένη σε μιά κόλλα χαρτί”, στη μεγάλη νύχτα της ιστορίας της.

Ο μόνος υπερασπιστής της, ο λαός που την αποτελεί, αργεί να αντιδράσει, υπό την επήρεια της καθημερινής νάρκωσης στην οποία υποβάλλεται συστηματικά, εδώ και χρόνια, από την επιστημονική προπαγάνδα που παράγει την απαιτούμενη δόση συναίνεσης στο διαδραματιζόμενο εις βάρος του έγκλημα .

Υπ' αυτές τις πραγματικά δραματικές συνθήκες, απευθύνεται ύστατη έκκληση προς τις εφεδρείες της ελληνικής κοινωνίας, τους  διακεκριμένους ανεξάρτητους πολίτες, που δεν υπήρξαν παράγοντες ή συνοδοιπόροι αυτής της κατάντιας και που διαθέτουν τις ικανότητες  για την ζητούμενη αναζωογόνηση της Ελλάδας.
Καλούνται να συμπαραταχθούν για τη δημιουργία της ηγετικής ομάδας ενός παλλαϊκού πατριωτικού μετώπου, που θα ορθώσει το ανάστημά του στον τελευταίο γύρο τού (χαμένου, όπως πιστεύουν όλοι) αγώνα και θα βρεί (στα νάματα της ψυχής της Ελλάδας) τη δύναμη να δώσει ένα νικηφόρο χτύπημα, ρίχνοντας τόν (φαινομενικά αήτητο) αντίπαλό του, νοκ-άουτ.

Όταν η πρόσκληση αυτή απευθύνεται από τον μεγάλο μας Μίκη Θεοδωράκη,  προσφέρει κάτι μοναδικό, αλλά και απαραίτητο: Την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη στην καθαρότητα των προθέσεων.
Χωρίς αυτήν, είναι αδύνατον σε οποιονδήποτε να προσέλθει στο κάλεσμα κάποιου, του οποίου δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να δεί με απόλυτη διαύγεια, το βάθος των προθέσεών του.
Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, είναι η καλύτερη εγγύηση, καθώς είναι πεντακάθαρα γραμμένη μέ αίμα και υπογεγραμμένη με νότες που παίζουν Δημοκρατία και Πατρίδα σ' όλα τα πλάτη και μήκη της Γής.

Τα λόγια έχουν τελειώσει. Τώρα επείγουν τα έργα.

Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του...
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.