Ο ηγούμενος σε προηγούμενες καλύτερες μέρες,
υψώνοντας  το  μέσο δάχτυλο προς όλους!
Φρουρούμενος στο κελί του στη Μονη Βατοπαιδίου θα παραμείνει ο ηγούμενος Εφραίμ μετά από εντολή εισαγγελέα, ο οποίος είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης από το Συμβούλιο Εφετών.
Ο ηγούμενος δεν είχε παρουσιαστεί για να προφυλακιστεί δηλώνοντας ασθενής. Το Κέντρο Υγείας Καρυών επιβεβαίωσε πως ο ηγούμενος Εφραίμ -εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής και του Δημοσίου- παρουσίασε υψηλό πυρετό και απορρύθμιση του σακχάρου.
Την απόφαση για την κράτησή του στη Μονή έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου που μετέβη στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, αφού ο ηγούμενος υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε. 
Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί ηγούμενοι και μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση στον ηγούμενο Εφραίμ. Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την Ιερά Κοινότητα στη τακτική συνάντηση της Δευτέρας.


πηγή

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση του Σταύρου Φραγγόπουλου:
Το "βατοπέδιο" γράφεται με έψιλον, όπως και τα υπόλοιπα πεδία. Πχ: ναρκοπέδιο, βαλτοπέδιο, λεκανοπέδιο, οροπέδιο κοκ.
Ο μύθος του "παιδιού και των βάτων" είναι εφεύρημα των τελευταίων χρόνων, όμως η μονή πήρε το όνομά της από τα ΒΑΤΑ που είναι στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ. Εκτός αν το χέσουμε τόσο πολύ, όπως το ποίημα του Μεγάλου Τραγουδιστή Ριρή στο... Ωροπαίδοιο της Χριστίνας. Εψιλον, καμία συζήτηση.-
Το αριστουργηματικό ποίημα:

http://www.divshare.com/download/14600304-f48
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΑ ΠΡΩΣΟΠΑ ΠΟΛΛΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΕΠΗΣΚΟΠΟΥΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ...ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ....ΤΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΗΚΟΥ.....ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΙΘΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.