Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ προέκυψε από την ίδια εσωτερική ανάγκη που μας ώθησε κάποτε να γίνουμε μέλη του ΠΑΣΟΚ και η οποία σήμερα, μετά από χρόνια ανυπαρξίας κόμματος και σε κατάσταση κώματος, και χωρίς πια διέξοδο, ξαναφούντωσε γιατί φρόντισαν τα τελευταία χρόνια ΠΑΣΟΚ - και ΝΔ μη ξεχνιόμαστε - και τα καρτάλια των αγορών, να ρίξουν αρκετό λάδι στη φωτιά.


Μένουμε πιστοί στη διακήρυξη αρχών της 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974, η οποία ερμηνεύει αφενός, το ίδιο καθαρά με τότε, το σήμερα και αφετέρου αποτελεί εξαιρετικό ιδεολογικό κείμενο για πολιτική πλατφόρμα υπέρ της κοινωνίας και της εργασίας απέναντι στις αδηφάγες αγορές και τα άπληστα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα-ληστές.


Η προσπάθεια συγκρότησης της Κίνησης ξεκίνησε τον Οκτρώβρη του 2011 και σήμερα αποτελεί οντότητα με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Δε στοχεύουμε στη δημιουργία κόμματος. Μέλημά μας είναι η σύνδεση με την κοινωνία, προκειμένου να συμβάλλουμε με τις δραστηριότητές μας στην ανάσχεση του κοινωνικού κατακερματισμού, στην ενίσχυση των δυνάμεων της εργασίας, στην πολιτική, και όχι την προσωπική και φοβική, αντιμετώπιση της κρίσης, στη συμπόρευση με άλλες κοινωνικές δυνάμεις, στην εξυγίανση του διεφθαρμένου και ανίκανου σημερινού πολιτικού συστήματος και προσωπικού. Η σύνδεση με κινήματα που αντιλαμβάνονται την πολιτική ζωή με τον ίδιο τρόπο με εμάς και η ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

Η πρώτη μας ανοιχτή εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19/2/2012, στις 11:00 π.μ., στην αμφιθεατρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, με εισηγητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου του ΑΠΘ κ. ΑΡI ΚΑΖΑΚΟ. Της εισήγησης θα ακολουθήσει διάλογος με τους παρευρισκόμενους, με ερωτήσεις, απαντήσεις, τοποθετήσεις.

Η Κίνησή μας, έχοντας την ανάγκη της επικοινωνίας, πέρα από την προσωπική επαφή των μελών της, κυρίως, με τον κόσμο της Τούμπας, αλλά και της πόλης μας γενικότερα, αποφάσισε και προχώρησε στη δημιουργία blog (kisopt.blogspot.com) και FACEBOOK (ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ). Η προσπάθειά μας βρίσκεται στην αρχή της και ελπίζουμε σε θετική σας ανταπόκριση για ενημέρωση και προβολή.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.