Κε Ιβάνοβιτς
Παρακολουθώ το μπλογκ σας από την αρχή σχεδόν της δημιουργίας του και θεωρώ ότι ο σκοπός της ίδρυσής του είναι να "ξεριζώσει" τα μεγάλα αγκάθια της κοινωνίας μας δίνοντας ελπίδα στους καθημερινούς ανθρώπους. Ένα έργο δύσκολο σ' ένα χώρο που "φωτίζεται" το μικρό και το επιμέρους εμποδίζοντας το αυθεντικό να καταλάβει τη θέση που του ανήκει. Ένα έργο όμως ακτιβιστικό όσο και αν κατηγορείστε για το αντίθετο.
Αφορμή της συγκεκριμένης γραφής είναι η επιστολή που προ ολίγων ημερών έστειλε ο κ. Στεφανίδης, αντιπροσωπευτικό δείγμα επαγγελματία πολιτικού, ο οποίος με βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά τρικ δηλώνει αποφασισμένος να φτιάξει τον τόπο του και να υπηρετήσει το όραμά του. Ένα όραμα που σύμφωνα με τις υποδείξεις των image makers αυτή τη φορά βγάζει στον τελάλη φέιγβολάν ανακοίνωση. (αυτό παθαίνει όποιος χάνει το μέτρο και πιστεύει ότι απαντάει τόσο αποστομωτικά, που η επισκεψιμότητα ενός "κουτσομπολίστικου μπλογκ" δεν είναι αρκετή για να "δοξάσει" τον ψόγο, το τάξιμο και την υπόσχεση της σωτηρίας του τόπου). Η ναρκισσιστική επιλογή της γνωστοποίησης της απάντησής του μέσω τυπωμένης ανακοίνωσης που ήδη μοιράζει παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο (τι σου κάνουν αυτοί οι συνειρμοί;) όπου οι σκοπιμότητες (πίεση προς το Δήμαρχο για τήρηση των υποσχέσεων και ανάληψη αντιδημαρχιών), οι εξηγήσεις, οι περιπτωσιολογίες και οι υποσχέσεις πρωταγωνιστούν στο αλισιβερίσι της ζήσης μας, πιστώνοντας με πόντους συνομιλητές κοινότυπους, ύψιστους φύλακες του δικαιώματός μας στην αντικειμενική ενημέρωση.

Στο "δια ταύτα" λοιπόν σε ψέγουν κ. Ιβάνοβιτς για έλλειψη αντικειμενικότητας, κουτσομπολιά, εμμονές για κάποια πρόσωπα, και άλλα πολλά που κατά καιρούς αναρτώνται στο δικό σας μπλογκ και με βαρύτατες κατηγορίες στο πρόσωπό σας. Με την υπογράμμιση των παραπάνω λέξεων θέλω να καταδείξω την μέχρι τώρα στάση σας να ανεβάζετε όλα τα κείμενα που έχουν ενδιαφέρον, άσχετα αν περικλείουν και κατηγορίες στο πρόσωπό σας. Είναι μια στάση που σας τιμά. Στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα σταθώ καθόλου γιατί πιστεύω ότι δεν έχετε ανάγκη από υπεράσπιση αφού έχετε ήδη κριθεί στη συνείδηση των συμπολιτών (δεν είστε και χθεσινός) και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του διαβάζοντας αυτά που κατά καιρούς αναρτώνται. Θα ήθελα όμως να σταθώ στη διαπίστωση, που μπορεί να θεωρηθεί κοινότυπη και αφορά όχι μόνο τον κ. Στεφανίδη αλλά τους περισσότερους που ασχολούνται με τα κοινά. Κάθε φορά που η κριτική σας δεν "ράβει σε όλους το ίδιο κοστούμι", δεν προσαρμόζεται σε πολιτικές και κομματικές ταυτότητες "φουντώνει" η βοή για να περισωθεί όχι το μέλλον του τόπου αλλά το προσωπικό αυτών που διοικούν. Επειδή όμως όλοι βαδίζουμε στο μονοπάτι της μνήμης (κάποιοι βέβαια δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα αυλάκια της επαναληπτικότητας) και το κείμενο του κ. Στεφανίδη ενεργοποίησε τη γνώση (όσον αφορά τις κατηγορίες για τη μη ανάρτηση στο μπλογκ σας δικών του κειμένων) μιας παλαιότερης ανάρτησης με τίτλο "Οι πραματευτάδες της αλήθειας". Στο κείμενο που αφορούσε τον κ. Στεφανίδη δεν στάλθηκε κάποια απάντηση από την πλευρά του. Βέβαια μπορεί εσείς κ. ακτιβιστή, όπως σας κατηγορεί ότι δεν ανεβάζετε τις επιστολές του (γιατί δεν τον προκαλέσατε να σας πει ποιες επιστολές δικές του δεν αναρτήσατε ;) να μην δημοσιεύσετε πιθανή απάντησή του αλλά απ' ότι θυμάμαι και τα άλλα έγκυρα και αντικειμενικά τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσίευσαν τίποτα για το εν λόγω κείμενο. Τί συμβαίνει κ. τελάλη - πρόεδρε ; Και οι άλλοι αξιόπιστοι μπλόγγερς δεν σας φιλοξένησαν ; Η επιλεκτική μνήμη που διαθέτετε να ξέρετε πως κονιορτοποιεί τη γνώση σας, υποτάσσει τον λόγο σας και υπονομεύει την αλήθεια.

Θα ήθελα όμως να σταθώ στην κίνηση μέσω της επιστολής σας να στηρίξετε τους συνεργάτες σας. Θεωρώ ότι είναι ηθική και πρέπουσα (βέβαια η κριτική σας ότι κακώς αναρτήθηκε η προηγούμενη επιστολή από ανώνυμο για τους συνεργάτες σας φανερώνει τη στάση που κρατάτε σε οποιονδήποτε διατυπώνει κριτικές που δεν σας αρέσουν). Αναφέρετε την "έξυπνη προσπάθεια - απάντηση στην οικονομική κρίση" του κ. Τσακμάκα. Στην ίδια γραμμή ήταν και η δική σας πρόταση - απόφαση για διανομή δωρεάν ipad υπολογιστών σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που κόστισε στο δήμο 12.000 ευρώ ;  "Εντάσσεται η συγκεκριμένη πρότασή σας στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής" για την αναβάθμιση του τόπου μας ; Αλλά βέβαια ούτε και στο συγκεκριμένο κείμενο "Ο φαρισαϊσμός των ipad" απαντήσατε επί της ουσίας. Η επιστολή - απάντηση δημοσιεύτηκε σε δικό σας έντυπο (δεν ξέρω αν τη στείλατε στον κ. Ιβάνοβιτς) και απ' ότι διάβασα ήταν υβριστική. Μόνο τον τίτλο να διαβάσει κανείς "Των ipads το κάγκελο" καταλαβαίνει και την ποιότητα της δημοσίευσης και το ποιον του ανθρώπου που έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο. Αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει σε ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το κόστος (σύγκριση χαρτιού και αγορά υπολογιστών). Τα σημαντικά δηλαδή μείνανε αναπάντητα.

Ο καθένας όμως κρίνεται από τις πράξεις του αφού οι λύσεις δεν κυκλοφορούν μόνο στα χαρτιά. Όποιος συμβιβάζεται με άλλα μικρότερα όνειρα και επιδιώκει να γίνει μια φωτογραφία σε ένα έντυπο, δεν έχει μέλλον ούτε έχει δικαίωμα να μιλάει γι' αυτό. Δεν έχει αντιληφθεί ότι η δυστυχία πλήθυνε στον τόπο μας. Οι έμποροι κυβερνήτες αυτού του κόσμου πλούτισαν τους λίγους, ξεσπίτωσαν τους πολλούς καθιστώντας τους αδύναμους. Και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι σαν άλλοι μετεωρολόγοι λένε τον πολιτικό καιρό. Ποιο κακό μας περιμένει και ποια "χιονοστιβάδα" μέτρων έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μέσα σ' ένα τέτοιο σκηνικό που διαμορφώνεται χωρίς "έξοδο κινδύνου", έχουμε φτάσει να μη μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση με το χειρότερο. Γι' αυτό χρειαζόμαστε άτομα που η ψυχή τους έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τα λογικά και με τέτοια άτομα πρέπει όλοι να συστρατευτούμε. 

Δεν έχουμε τα περιθώρια για life style επιλογές και όπως έλεγε και ο Μάλκολμ Μακλάρεν (πατέρας της πανκ μουσικής και αισθητικής) "Η Δημιουργικότητα είναι μια διαδικασία που προκαλεί ανακατωσούρα. Πρέπει κανείς να σηκώσει τα μανίκια του και να λερωθεί για να καταφέρει να ξεχωρίσει", θα προσθέσω και να τραβήξει το πλήθος βγάζοντάς το από τον υπνωτικό λήθαργο που του έχουν επιβάλλει.

Ανώνυμος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ανώνυμε,

    με την παραπάνω ανάρτηση, που περιείχε την επιστολή Κ.Σ. προς τον Ακτιβιστή, εστίασα μόνο στην σκοπιμότητά της. Που όπως σωστά "διέγνωσες" είχε άλλους παραλήπτες. Δεν έκρινα σκόπιμο να αναφερθώ στην κατάσταση στην οποία κατά τη γνώμη μου ευρίσκεται ο αποστολέας της. Και φυσικά δεν στάθηκα και στις αναφορές που έγιναν στο πρόσωπό μου.
    Έχεις δίκιο όμως πως πρέπει να απαντήσω στην ψευδή κατηγορία ότι δεν δημοσιεύω τις επιστολές του. Ανεβάζω όλες τις επιστολές που κατά καιρούς μου αποστέλλει. Μάλιστα αν ανατρέξεις στις ετικέτες του Ακτιβιστή (δεξιά στην πρώτη σελίδα) θα βρεις και ιδιαίτερη ετικέτα που αφιέρωσα με το όνομα "Στεφανίδης" που περιλαμβάνει 8 άρθρα του που μου έχει στείλει.Φυσικά αξιολογώ και δημοσιεύω μόνο τα αξιολογότερα ή σημαντικά (κατά τη γνώμη μου πάντα) άρθρα που αναρτώνται και σε άλλα μπλογκς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αναδημοσιεύω απόψεις του που "κοσμούν" την προσωπική ιστοσελίδα του. Στο μπλογκ αλλά και στην εφημερίδα του μπορεί να γράφει όσα άρθρα θέλει και να τα διαβάζει όσες περισσότερες φορές θέλει ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αναγνωσιμότητα.

    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.