Τοπική εφημερίδα, δημοσίευσε ότι «χάθηκε η ευκαιρία αξιοποίησης των κάμπινγκ του ΕΟΤ σε Αγία Τριάδα και Επανομή», με αφορμή την επιστροφή σε ΟΤΑ 83 ακινήτων που ανήκαν στον ΕΟΤ. Ξεφεύγοντας από τον τίτλο του άρθρου, ο οποίος αναμφισβήτητα προδιαθέτει αρνητικά για τη διοίκηση του Δήμου γενικά, ομολογείται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι «η ρύθμιση αφορούσε ακίνητα τοπικής και περιφερειακής σημασίας που δεν παρουσιάζουν μεγάλης κλίμακας  επενδυτικό ενδιαφέρον».Επομένως, η σύγκριση με τα δύο κάμπινγκ του Δήμου μας είναι ατυχής και προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που επιλέχθηκε να παρουσιαστεί το θέμα, με 6μηνη μάλιστα καθυστέρηση.
Ποια είναι όμως η αλήθεια για τα δύο κάμπινγκ του ΕΟΤ που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας; Συνοπτικά:
Για το μεν κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, είναι ένα από τα 5 ακίνητα που αξιολόγησε ως «φιλέτα» το Ελληνικό δημόσιο στη βόρειο Ελλάδα και αποτελούν προτεραιότητά του για αξιοποίηση, καθώς περιελήφθη σε σχετικό πίνακα. Μάλιστα, με την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η ΕΤΑ οφείλει εισφορά σε γη στο Δήμο Θερμαϊκού το μισό της έκτασής του.
Για το δε κάμπινγκ της Επανομής, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (2008), αναιρέθηκε η απαλλοτρίωσή του υπέρ του ΕΟΤ, καθώς δεν εκπληρώθηκαν οι σκοποί της απαλλοτρίωσης, και επέστρεψε στην κυριότητα του πρώην Δήμου Επανομής. Η εκκρεμότητα που απομένει για την οριστική μετεγγραφή του είναι ο καθορισμός από τη διεύθυνση δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού ανταλλάγματος που θα πρέπει να καταβληθεί στον ΕΟΤ από τον Δήμο Θερμαϊκού.
Η απόφαση του ΣΤΕ έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζήτησε και έχει ήδη λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όλα τα στοιχεία για τις καταβολές που έγιναν για λογαριασμό του ΕΟΤ προς την πάλαι ποτέ κοινότητα Επανομής, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσόν που θα πρέπει να επιστραφεί.
Το θέμα παρακολουθείται από τη Διοίκηση του Δήμου και για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί ήδη επίσκεψη του Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή, στο Υπουργείο, όπου και ενημερώθηκε για το σύνολο των ενεργειών που έγιναν μέχρι σήμερα, καθώς και για τις λεπτομέρειες που απομένουν.
Επομένως, καλό θα ήταν στο μέλλον, πριν τη διεξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων να ζητείται και η επίσημη ενημέρωση από την διοίκηση του Δήμου, στις περιπτώσεις εκείνες τουλάχιστον που δεν υποκρύπτονται άλλου είδους σκοπιμότητες, πέρα από αυτή της ενημέρωσης των δημοτών.

* Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Θερμαϊκού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.