Τελικά οι χρυσαυγίτες δεν τόλμησαν να εμφανιστούν σήμερα στο μαρτυρικό Χορτιάτη κατά την τελετή μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος στις 2 Σεπτέμβρη του '44. Εκείνη τη μέρα οι Γερμανοί βοηθούμενοι από ταγματασφαλίτες σκότωσαν και έκαψαν 144 Χορτιατινούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.
Ο λαός ενωμένος και σύσσωμος   απέτρεψε οποιαδήποτε υλοποίηση των σχεδίων του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτετζίδη ο οποίος θέλοντας να υπακούσει σε πρωτόκολλο κάλεσε και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι. Έτσι αποφεύχθηκε - φυσικά λόγω της λαϊκής κινητοποίησης - η εξίσωση θυμάτων και θυτών.
Έντονη ήταν η παρουσία αριστερών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών κατοίκων, που δεν άφησε κανένα περιθώριο (παρά την έντονη αστυνομική δύναμη) στην απόπειρα εμφάνισης των απογόνων του δοσιλογισμού.
Γιουχαΐστηκαν έντονα κατά την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο μνήμης οι εκπρόσωποι της τρικομματικής υποτελούς κυβέρνησης (Καράογλου, Γερανίδης, Μάρκου) καθώς και οι Δήμαρχοι Χορτιάτη κ. Καϊτετζίδης και Νεάπολης-Συκεών κ. Δανιηλίδης.


Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έγινε από τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, που αφού αναφέρθηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες της κ. Νανακούδη, που επέζησε του ολοκαυτώματος, στιγμάτισε την δράση των Γερμανοτσολιάδων που κατέδωσαν αλλά και σκότωσαν οι ίδιοι Χορτιατινούς. Και κατέληξε: 

"...βλέπουμε σήμερα την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Τους ανθρώπους με την ίδια ιδεολογία να χρησιμοποιούν ως σύμβολο-πέρα από τα κρυπτοναζιστικά σύμβολα- την ελληνική σημαία. Και να δρουν με πρόσχημα, αυτή τη φορά, όχι τους αντάρτες που εδώ έξω από το Χορτιάτη είχαν τότε χτυπήσει τους Γερμανούς κατακτητές. Αλλά ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα,. Όμως κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται. Όπως έγραφε και μια πρόσφατη προκήρυξη που έριξαν τις προάλλες έξω από ένα μπαρ, “μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά σας”.

Τα χλιαρά χειροκροτήματα των "επισήμων" ασφαλώς και κατέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως συμπεριφορές υποτελείς προς τους οικονομικούς πλέον δυνάστες Γερμανούς δυστυχώς συνεχίζονται.
(Όλη η ομιλία του Στέλιου Κούλογλου ΕΔΩ)

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.