Από τη σελίδα του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή
Κατά καιρούς η μουσική και το τραγούδι έχει υποστεί διαφόρων ειδών φιμώσεις.
Θες από τα ραδιόφωνα, τα κανάλια, τις εφημερίδες, τα περιοδικά …. Αλλά από την ΣΔΟΕ δεν το περίμενα.


Λίγο πριν ανεβούμε λοιπόν στο stage της «Μαύρης τρύπας» την Παρασκευή 7-12-12, έκανε την υπηρεσιακή της εμφάνιση (και καλά έκανε) για τον τυπικό έλεγχο των παραστατικών του μαγαζιού.
Σε λίγο ξεκινήσαμε το πρόγραμμα και επί σκηνής βρισκόμασταν εγώ στο πιάνο με δυο μουσικούς και ο Βασίλης Λέκκας ως καλεσμένος της παράστασης.
Αφού λοιπόν η ΣΔΟΕ έκανε τον έλεγχό της… ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!! Απαίτησε να κατεβεί το ένα όργανο από τα τρία που βρίσκονταν στη σκηνή γιατί υπάρχει νόμος να υπάρχουν μόνον δύο όργανα.
__Μα είμαστε μουσική σκηνή και έχουμε άδεια για ορχήστρα, εκλιπαρούσε ο ιδιοκτήτης.
__Όχι ,έλεγαν αυτοί!!!!
__Μα από τους τρεις μουσικούς που βρίσκονται επάνω ο ένας είναι ο συνθέτης και παίζει μόνο δική του μουσική.
__Ναι αλλά παίζει και πιάνο.
Ενώ έπαιζα μου μήνυσαν από το μαγαζί την πρόθεση του ΣΔΟΕ και κόντεψα να πέσω από την καρέκλα. Φυσικά συνεχίσαμε να παίζουμε….
Δηλαδή κατά τη ΣΔΟΕ από εδώ και πέρα όλες οι ορχήστρες θα πρέπει να συρρικνωθούν σε ντουέτα και οι συνθέτες αν θέλουν να συμμετέχουν στις συναυλίες τους απλά θα παρευρίσκονται αλλά απαγορεύεται να παίζουν πιάνο.
Τίποτε για την ελευθερία της έκφρασης της τέχνης δεν έχουν ακούσει αυτοί οι κύριοι;… Τίποτε για ταξίδι στο όνειρο;… για μέθεξη; Για ανάγκη επικοινωνίας;… Δεν ερωτεύτηκαν ποτέ τους;…. Πως μπορείς όλα αυτά να τα βλέπεις μέσα από φαιδρούς νόμους και στείρους αριθμούς;
Βέβαια δεν περιμένω από αυτό το κράτος που έχει ξεχάσει τον πολιτισμό, τη μουσική και την ιστορία του να λειτουργήσει διαφορετικά.
Άντε ρε παιδιά βάλτε όλοι μαζί ένα χεράκι να ξεπαστρέψετε ότι ζωντανό έχει μείνει σε αυτό τον Άγιο τόπο…. Να ξέρετε όμως ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ!!!
Άντε και σας αφιερώνω ένα τραγουδάκι μου, πλανημένοι είστε και σεις … δεν σας κρατώ κακία.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.