Τριάντα πέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δώρισαν στην Εφορία τα ανείσπρακτα ενοίκια κατοικιών τους, καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να πληρώσουν τους αντίστοιχους φόρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η εκχώρηση ενοικίου είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις Εφορίες.

Η εκχώρηση γίνεται μέσω σχετικής δήλωσης στην Εφορία, ενώ παράλληλα καταθέτουν τοΑΦΜ του ενοικιαστή ώστε η Εφορία να του καταχωρήσει τις οφειλές.

Ο ιδιοκτήτης καταθέτει επίσης στην Εφορία το μισθωτήριο, αλλά και αποδεικτικά έγγραφα ή εξώδικα όπου πιστοποιείται ότι δεν έχει εισπράξει τα ενοίκια.

Έτσι, η Εφορία απαλλάσσει τον ιδιοκτήτηαπό τον αντίστοιχο φόρο με τον οποίο επιβαρύνεται πλέον ο ενοικιαστής, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να πάρει πλέον φορολογική ενημερότητα, ενώ η Εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις μέχρι να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από το 1 εκατομμύριο ακινήτων που ενοικιάζονταν το 2009, τα300.000 είναι αυτή τη στιγμή κενά, καθώς οι ενοικιαστές αποχώρησαν.

Παράλληλα, από τα 700.000 ακίνητα που ενοικιάζονται, σχεδόν στα μισά οι ενοικιαστές καθυστερούν σημαντικά να πληρώσουν το ενοίκιο από 2 έως 6 μήνες κατά μέσο όρο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.