Σκάνδαλο μεγατόνων στη Λάρισα όπου αγρότες φέρονταν να έπαιρναν τεράστια κονδύλια από κοινοτικές επιδοτήσεις για εκτροφή χιλιάδων... ανύπαρκτων αλόγων σε... δημόσιες εκτάσεις, σε βάθος πενταετίας.  

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, μέλη του οποίου έκαναν εφόδους στις "φάρμες" και δεν βρήκαν ούτε πέταλο αλόγου, στέλνει την υπόθεση στην ανακρίτρια Λάρισας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κομπίνα είχε στηθεί με τις ευλογίες της "γαλάζιας" διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάριας - Αγιάς - Τιρνάβου από το 2007 ενώ μόνο για τα έτη 2008-2009 πήραν επιδοτήσεις ύψους 370.000 ευρώ.

Σκάνδαλο προκύπτει και με τις εκτάσεις που δήλωναν για την δήθεν εκτροφή αλόγων, συνολικά περίπου 9.000 στρ. σύμφωνα με το Έθνος, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επρόκειτο για δημόσια γη ή ορεινή έκταση ακατάλληλη για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Η υπόθεση, αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν κοινό μυστικό στον Κάμπο. 

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας, που πρώτος ανακίνησε την υπόθεση αναφέρει στην εφημερίδα: "Το θέμα ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή, όταν μάλιστα το δημοσιοποίησα, ήρθαν ακόμη και δικοί μου ψηφοφόροι και μου είπαν: 'Μας έκαψες. Δεν θα ξαναδείς ψήφο από μας. Δικά σου λεφτά παίρναμε;'". 

"Με κατηγόρησαν ότι έκοβα το ψωμί από φτωχούς αγρότες, αλλά γελούσε μαζί μας όλος ο Κάμπος. Δεν μπορεί να βρεθεί ξαφνικά μια μικρή περιοχή με εκατοντάδες εκτροφείς αλόγων". προσθέτει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η περίπτωση της Λάρισας δεν είναι μοναδική καθώς ανάλογες εμφανίζονται - σε μικρότερη κλίμακα - σε ΚιλκίςΤρίκαλα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα προχωρεί και στην Κρήτη.


πηγή

Σχόλιο Ακτιβιστή: Νάταναι το μόνο σκάνδαλο. Εδώ για τις επιδοτήσεις σπείρανε το Αιγαίο πέλαγος. Έτσι βγαίνουν οι καγιέν και τα 3000 κυβικά;;;;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Το "γαλάζιος" που κολλάει;
    Αφού " γαλάζια σκυλιά, πράσινα σκυλιά, κόκκινα σκυλιά όλοι οι σκύλοι μια γενιά! " Ή δεν είναι μήπως έτσι;;;;;
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.