fidegplogoΗ τελετή έναρξης του 4ου τουρνουά από τη σειρά FIDE Grand Prix 2012-2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αμφιτρύων» του ξενοδοχείου  MAKEDONIA PALACE στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 21 Μαΐου 2013.
Τους σκακιστές και καλεσμένους καλωσόρισαν ο Διευθυντής Αγώνων κ. Θόδωρος Τσορμπατζόγλου, ο Πρόεδρος της ΕΣΟ κ. Γιώργος Μακρόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κα  Κυριακή Γιαννακίδου, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της FIDE κ. Κιρσάν Ιλιουμτζίνοβ.
Στη συνέχεια  ο Επικεφαλής Διαιτητής κ. Τάκης Νικολόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντες σκακιστές για την κλήρωση των αριθμών του κυκλικού συστήματος (πουλ). Οι συναντήσεις του 1ου γύρου ξεκίνησαν χθες Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι.
Περισσότερες πληροφορίες, αποτελέσματα, ζωντανή μετάδοση και σχολιασμός των παρτίδων, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα.


Ο πρώτος γύρος της τέταρτης φάσης της FIDE Grand Prix τουρνουά στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε στις 22 Μαΐου, με την πρώτη συμβολική κίνηση από τον ΕλληνοΡώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, που είναι και ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης. Μετά την πρώτη κίνησηι 1.e2-e4, ο κ. Σαββίδης είπε στον Κάμσκι που είχε τα λευκά "τώρα δεν έχετε κανένα δικαίωμα να χάσετε αυτό το παιχνίδι". Ο Αμερικανός πρωταθλητής ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και νίκησε τον Κουβανό Leinier Dominguez. Για να ολοκληρωθεί η τυχερή μέρα για τον κ. Σαββίδη, η ομάδα του ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρας Τρίπολης 2-1 για τα πλέι-οφ. Peter Svidler και Rustam Kasimdzhanov, επίσης, ξεκίνησαν με νίκες, ενώ τα άλλα τρία παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. αποτελέσματα, κληρώσεις , βαθμολογίες και φωτογραφικό υλικό έχουν ενημερωθεί. Κατεβάστε τον 1ο γύρο έκθεση στα ελληνικά (PDF) .



IMG 2081Ο δεύτερος γύρος της FIDE Grand Prix τουρνουά στη Θεσσαλονίκη έδωσε πιο αποφασιστικά αποτελέσματα και τώρα έχουμε πέντε παίκτες που μοιράζονται το προβάδισμα με 1,5 βαθμούς. Alexander Morozevich, Fabiano Caruana και Alexander Grischuk εκμεταλλεύτηκαν τα λευκά κομμάτια και σημείωσαν σημαντικές νίκες. Τα άλλα τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ο Hikaru Nakamura, που ήρθε αμέσως μετά το τουρνουά σκακιού της Νορβηγίας, είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα με δύο ήττες σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με μαύρα κομμάτια.αποτελέσματα, κληρώσεις , βαθμολογίες και φωτογραφικό υλικό έχουν ενημερωθεί. Κατεβάστε το 2ο γύρο έκθεση στα ελληνικά (PDF) .

Και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.