Μόλις επέστρεψα από το κτίριο της ΕΡΤ3, στην Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν εκεί από τις 8 το απόγευμα, όταν ήδη άρχισαν να συρρέουν πολίτες από όλες τις περιοχές της πόλης για να  δείξουν την αντίθεσή τους στην αυταρχική, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, υποτακτική (έναντι των επιθυμιών των ξένων τοκογλύφων) και αβανταδόρικη (για ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα) απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά για κλείσιμο - για 3 μήνες λέει - της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Είναι η χειρότερη έκφραση ολοκληρωτισμού που μπορεί να επιδείξει μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Κι αυτό γιατί είναι αδιανόητο - για τον κοινό νου - μέσα σε λίγες ώρες και με απόφαση 21 βουλευτών να διατάξει την διακοπή της εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου. 
Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια προφανώς και δεν είναι τυχαία και αυθόρμητη. Κατά την άποψή μας ήταν προσχεδιασμένη και υπαγορεύτηκε καιρό πριν από τους εντολοδόχους της τρικομματικής κυβερνητικής οπερέτας που προσπαθεί να βάλει στο γύψο και πάλι τον ελληνικό λαό. 
Οι αντιδράσεις (λεκτικές προς το παρόν) των συνεταίρων του Σαμαρά δεν δείχνουν να πείθουν κανέναν. Έχει χαθεί η παρθενία από τον καιρό της υπογραφής των μνημονίων από τους συγκυβερνήτες της υποτέλειας της χώρας. Γι' αυτό και η παρουσία κομματικών στελεχών, υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων συνδικαλιστών των τσόντα κομμάτων της κυβερνοχούντας δεν έπεισε κανένα στην σημερινή διαδήλωση - συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3. Έχει χαθεί η αθωότητα και κυρίως η εμπιστοσύνη.
Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με την παρουσία κάποιων που διετέλεσαν διοικητικά στελέχη της ΕΡΤ ή ήταν οι μεγάλοι αποδέκτες υψηλών αμοιβών και που στην δική τους ενδοτικότητα (για να μην πούμε ρεμούλα) σπεκουλάρει η προπαγάνδα της κυβέρνησης για να διασύρει τους εργαζόμενους του δημόσιου επικοινωνιακού μέσου. 
Και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες  (και μάλλον προκαλούν με την παρουσία τους) στον αγώνα του λαού για δημόσια, δημοκρατική και έντιμη δημόσια ραδιοτηλεόραση και σ' αυτόν των εργαζομένων για διατήρηση της θέσης τους.
Τα παραπάνω ήταν τα αρνητικά, που με χάλασαν.
Στα θετικά ήταν ο ενθουσιασμός των πολιτών που έσπευσαν να στηρίξουν την ΕΡΤ και πάνω από 2.000 άτομα παραμένουν ακόμη (τώρα είναι 3 πμ) έξω από το κτίριο στην Λεωφ. Στρατού, παρά την βροχή που πέφτει.


Στα θετικά και ο ενθουσιασμός και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων που παρά την διακοπή λειτουργίας των αναμεταδοτών (μετά τις 11 μμ) αλλά και την διακοπή του 902 που προσέφερε το σήμα του (με παρέμβαση - αλήθεια πόσο νομότυπη είναι; - της χούντας που κυβερνά) βρήκαν τρόπο να είναι στον αέρα τόσο σε ραδιοφωνικό όσο και σε τηλεοπτικό σήμα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα στείλουν τις πρωινές ώρες τα ΜΑΤ να καταλάβουν το κτίριο. Ήδη   διέκοψαν τα τηλέφωνα των σταθμών, όπως ανακοινώθηκε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. 
ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΕΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.

Ακτιβιστής



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Τώρα το τι έγινε με τους διορισμούς, τα λαμόγια,τους αργόσχολους και τον συρφετό των "εργαζομένων" επί δεκαετίες, στην πραγματικότητα, το ξέρει ο κόσμος.

    Σταχυολογώ σχόλια από το in.gr και μεταξύ αυτών και το τελευταίο που ανήκει στον υποφαινόμενο.

    έτσι.
    Γιατί πλέον σε ποιον περισσεύουν 50 ευρώ το χρόνο για να πίνει στην υγειά μας (των κορόιδων) ο Σπ. Παπαδόπουλος;

    • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Η ΠΙΟ ΓΕΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    • Μακάρι να είναι μήνυμα
    και για τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα που χρυσώνουν υπαλλήλους και στελέχη χωρίς να παράγουν κανένα έργο.

    • Πανηγύρι Τέλος
    Όλα τα πανηγύρια κάποτε τελειώνουν. Ας ελπίσουμε ότι η νέα ΕΡΤ δε θα είναι κομματική και νέο πανηγύρι...

    • Επιτέλους καιρός ήταν !!!!!
    Επιτέλους καιρός ήταν !!!!! Η ΕΡΤ είχε τριπλάσιους εργαζόμενους από οποιαδήποτε άλλο κανάλι χωρίς να έχει τηλεθέαση !!!!!!!!!!!!!!!! Τα φαγανε χρόνια τώρα , και τα πληρώναμε εμείς, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!

    • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    Επιτέλους μια σωστή απόφαση! Κάτι κινείται κόντρα στο πελατειακό κράτος και τους κηφήνες! Μπράβο στην κυβέρνηση έπιασε τον παλμό του κόσμου που βαρέθηκε να είναι σκλάβος των συντεχνειών.

    • ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
    Λυριτζή και Οικονόμου γρήγορα, κάντε γρήγορα τα χαρτιά σας για τις καινούργιες προσλήψεις. Ζητήστε αυτή τη φορά όχι από ένα χιλιάρικο έκαστος ημερησίως όπως τσεπώνατε, αλλά από δύο. Θα σας τα δίναμε ασυζητητί και πρόθυμα, γιατί ξέρουμε πόσο απαραίτητοι μας γίνατε. Προπάντων άμα και οι δυο σας συνεχίσετε να αναρωτιέστε «που πήγαν τα λεφτά !;»
    gnborn2shoot

    ΥΓ. Και συ Χούκλη, αλήθεια πόσο θα μας λείψουν οι "υπηρεσίες" σου
    κι ας μας κόστιζαν ...36.000 μηνιαίως...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελαβα μυνημα απο στελεχος του συριζα να παρευρεθω. Η ιδια κατασταση..1000 ατομα που ειναι πανταχου παροντα....ΟΙ κομματαρχες για ακομα μια φορα δεν μπορεσαν να πεισουν την μαζα.Δεν μπορεσαν να τραβηξουν ξοπισω τους τοσους αγανακτησμενους που ειναι ετοιμοι για τα παντα....Τα πολιτικα γραφεια κανουν το μεγαλυτερο κακο στην ιστορια της αριστερας. Ας το παρουνε επιτελους χαμπαρι ουτε 1% δεν ειναι αυτοι που ακολουθουν ιδεολογικα,,,οι εκατονταδες χιλιαδες πολιτων που τιμησαν τον συριζα ειναι οι αγανακτησμενοι,που ψηφισαν ελπιδα..Ας ριξουν κατω τις μουρες οι γραφειοκρατες,και ας πιασουν αυτη την τελευταια ευκαιρια . βαρεθηκαμε τις παρελασεις,,θελουμε ουσια...με τοσους ψηφοφορους μπορει να γινουν 50 επαναστασεις,,,αλλα παλι βλεπω νεα μαγαζια τα χθεσινα λαμογια στελεχοι του πασοκ θα αλωνιζουν παλι. η αριστερα χανει ακομα μια ευκαιρια,και υπευθηνοι θα ειναι οι κομματαρχες.(ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη)Και στο κατω κατω βρε αδελφε δεν με νοιαζει για τα ανθρωπακια που φιλησαν κατουριμενες ποδιες πολιτικων για να μπουν στο δημοσιο...αυτοι τους στηριζαν χρονια και σιωπουσαν, τα εκαναν ολα γαργαρα. δεν νοιαστικε κανενα αβουλο ανθρωπακι τοσα χρονια για τις δικες μας απολυσεις (χωρις αποζημιωση) δεν μας συμπαρασταθηκε κανενας.βεβαια δεν ειμαστε απανθρωποι,καταλαβαινουμε απο ανεργεια.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΩΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ....ζητω η δημοκρατια που τοσα χρονια υπερασπιζωμασταν...ΑΡΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ,,,ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ
    Μία καθαρή πρόταση για την δημόσια ραδιοτηλεόραση
    Εκτύπωση σελίδας
    Αποθήκευση σελίδας
    Αποστολή με e-mail
    Προσθήκη στο αρχείο
    Μέγεθος κειμένου

    Ένας και μόνος τρόπος υπάρχει για να αποκτήσει η ΕΡΤ δημόσιο χαρακτήρα και για να πάψει να αποτελεί το φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης: Να τεθεί υπό τον έλεγχο της κοινωνίας. Να διοικείται από ένα διευρυμένο συμβούλιο με την συμμετοχή εκπροσώπων της Βουλής, της ΕΣΗΕΑ, των ηθοποιών, των μουσικών, των ανθρώπων του κινηματογράφου, του πνευματικού κόσμου. Είναι ο μόνος τρόπος για να μεταμορφωθεί η ΕΡΤ από το απαξιωμένο κρατικό - κομματικό μαγαζί που ξέρουμε, σε αυτό που στην Δύση ονομάζουν «δημόσια ραδιοτηλεόραση».

    Στο εξωτερικό μιλάνε με έκπληξη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, επειδή νομίζουν ότι η κυβέρνηση έκλεισε την δημόσια τηλεόραση της χώρας. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Κρίνουν με τα δικά τους δεδομένα, επειδή στις χώρες τους η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι πραγματικότητα. Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε καν επαφή με τα όσα συμβαίνουν στην Δύση και όχι μόνο στα ραδιοτηλεοπτικά δρώμενα. Εξακολουθούμε και ζούμε σε ένα βάρβαρο κράτος που δεν σέβεται στο ελάχιστο τα δικαιώματα των πολιτών του.

    Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση; Αν πραγματικά το θέλουμε, μπορούμε να την αποκτήσουμε. Αρκεί η κυβέρνηση να παραδώσει τα κλειδιά της νέας ΕΡΤ σε ένα συμβούλιο που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους φορέων που είναι σε θέση να γνωρίζουν το αντικείμενο και να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα του μέσου.

    Δεν λέμε να φτιαχτεί ένα ακόμη γραφειοκρατικό όργανο, όπως τόσα και τόσα που έχουμε γνωρίσει και τα οποία έχουν προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που κλήθηκαν δήθεν να λύσουν. Συζητάμε για ένα ευέλικτο όργανο που θα παίζει τον ρόλο του επόπτη της εκάστοτε διοίκησης του οργανισμού. Ενός οργάνου που θα θέσει άμεσα τους όρους πρόσληψης των δημοσιογράφων και θα επιβλέψει την εφαρμογή τους. Ενός συμβουλίου που θα ελέγχει κάθε φορά αν η ΕΡΤ επιτελεί τον σκοπό της, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ελευθεροτυπία, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την επένδυση στο παρόν και στο μέλλον των δημιουργών και των φορέων του πολιτισμού.

    Η σημερινή κρίση μπορεί να αποτελέσει την αρχή για κάτι καινούργιο. Κάθε κρίση δημιουργεί κάτι νέο. Η μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων μετά από την χούντα, για παράδειγμα, δημιούργησε την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Η μεγάλη κρίση που μας απειλεί σήμερα όλους, μπορεί να δημιουργήσει για πρώτη φορά σε αυτή την χώρα μία ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που να μας κάνει όλους υπερήφανους.

    Θανάσης Μαυρίδης

    thanasis.mavridis@capital.gr


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.