Τον περασμένο Ιούλιο το BBC πρόβαλε ένα ρεπορτάζ για την υγεία τον καιρό της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η απεσταλμένη του BBC, Ζένα Μπεντάουι ανέφερε μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ: «σε μία χώρα όπου οι περικοπές στο σύστημα υγείας αναγκάζουν πολλούς να στραφούν σε φιλάνθρωπους ιδιώτες προκειμένου να έχουν ιατρική περίθαλψη» και συμπλήρωνε «Ήρθα στην Ελλάδα για να μάθω πως επηρεάστηκε το σύστημα υγείας από τα μέτρα λιτότητας, τα οποία έφεραν περικοπές στους μισθούς, αύξηση στους φόρους και εκτίναξη της ανεργίας κοντά στο 30%. Υπάρχει άραγε κρίση στην υγεία που κυριολεκτικά στοιχίζει ανθρώπινες ζωές;».

Το ντοκιμαντέρ του BBC παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες Ελλήνων, αναφέρεται στις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικό υλικό αλλά και στους ανασφάλιστους πολίτες και αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει επιφέρει στον τομέα της Υγείας η μνημονιακή πολιτική την οποία υλοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Σε αυτό το πλαίσιο η δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε και συνομίλησε με ασθενείς, οι οποίοι χωρίς εργασία δεν έχουν ασφάλιση και κατά συνέπεια αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Με πολίτες που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα φάρμακα τους και προσφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στη ζωή αλλά και στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που διαψεύδουν τον εφιάλτη που ζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως επίσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης φέρουν τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα μας θυμίζει τριτοκοσμικό κράτος, όπου η ζωή εκατομμυρίων πολιτών βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο. 

Το ρεπορτάζ του BBC που φωτίζει όλες τις πτυχές της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι Έλληνες τα χρόνια των μνημονίων αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον εφιάλτη που βιώνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας που καταφεύγουν στις υπηρεσίες εθελοντικών ιατρείων (όπως το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού) για να κάνουν εξετάσεις και να βρουν φάρμακα.

Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ - κόλαφο για την κυβέρνηση Σαμαρά του BBC στο βίντεο που ακολουθεί με ελληνικούς υπότιτλους. 


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.