Ο Ζιντάν με τους απαγωγείς του
Η πολιτική αστάθεια και η έκρυθμη  και εκρηκτική κατάσταση στην Τρίπολη αλλά και σε όλη τη Λιβυκή επικράτεια συνεχίζεται. Σήμερα μάλιστα ξεπέρασε κάθε όριο με την απαγωγή του Πρωθυπουργού της χώρας Αλί Ζιντάν από ένοπλη ομάδα φανατικών ισλαμιστών (σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονται άμεσα με την Αλ Κάϊντα).
Η απαγωγή λογίζεται να έγινε ως αντίποινα στην σύλληψη από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του Αμπού Ανας αλ Λίμπι, τρίτου στην ιεραρχία της Αλ Κάϊντα, με θεωρούμενη πιθανή την συμμετοχή του στις επιθέσεις ενάντια στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και Τανζανία.
Λίγο μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την Λιβυκή τηλεόραση ο Πρωθυπουργός απελευθερώθηκε, χωρίς να καταστεί δυνατόν να διακριβωθεί πως και με παρέμβαση τίνων. 
«Λίβυοι χρειάζεται σοφία ... και όχι κλιμάκωση .. . για να αντιμετωπιστεί αυτήν την κατάσταση », είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου ευχαρίστησε κάποιους αντάρτες που βοήθησαν στην απελευθέρωση του και τους κάλεσε να ενωθούν με τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Ζιντάν έχει ορίσει μια συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα αποκαλύψει το συνθήκες της απαγωγής του.

Η χώρα σπαράσσεται από ένοπλες δυνάμεις που επιχειρούν να ελέγξουν κομμάτια της εξουσίας. Ήδη υπάρχουν περιοχές που έχουν καταστεί αυτόνομες, που δεν υπακούουν στην κεντρική κυβέρνηση και έχουν άμεση επαφή και ακολουθούν γραμμή ξένων κυβερνήσεων (Τουρκία, Κατάρ).
Μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, οι φανατικοί Μουσουλμάνοι έχουν γίνει το φόβητρο της γαλήνης στην χώρα. Οι δολοφονίες έχουν γίνει συχνά φαινόμενα και κλίμα ανασφάλειας επικρατεί στους πολίτες.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.