Την ελεύθερη ΕΡΤ3 επισκέφτηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας για να εκδηλώσει την ισχυρή συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που συνεχίζουν να παράγουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην οδό Αγγελάκη και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού όπου παραχώρησε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στους δημοσιογράφους Αγλαΐα Κυρίτση, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Γιαννούλη.

«Το πιο σύντομο ανέκδοτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την αναφορά του αναφορά του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016».

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014 είτε το θέλουν είτε όχι. Τότε θα έχουμε δημοτικές, περιφερειακές και Ευρωεκλογές και σε αυτή την κάλπη θα αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια των μνημονιακών πολιτικών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση βγήκε «τραυματισμένη».

Παράληλα, τόνισε πως το έργο της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα δύσκολο το επόμενο διάστημα με τους πλειστηριασμούς και τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ όπως εκτίμησε θα υπάρχουν εκ νέου απώλειες για τον κυνερνητικό συνασπισμό.


«Εάν στην πρόταση δυσπιστίας πήραν 153 ψήφους με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο φορολογούν τις στάνες και τα μαντριά, πόσο θα πάρουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η τρόικα έχει καταλάβει πως ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει, γιατί όπως εξήγησε «η τρόικα τώρα θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία για να περάσουν νέα μέτρα και γι’ αυτό εμμένει σε σκληρά μέτρα ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να τα περάσει. Γιατί αυτή η κυβέρνηση φεύγει».

Αναφερόμενος στις πολιτικές συμμαχίες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η μεγάλη συμμαχία είναι με τον λαό», χαρακτήρίζοντας παράλληλα, «επαμφοτερίζον» κόμμα την ΔΗΜΑΡ και ευρισκόμενη σε «πολιτικό αδιέξοδο».

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε ότι «εμείς ζητάμε την λαϊκή στήριξη για να φέρουμε ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο με σκοπό να φέρουμε την δημοκρατία».

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο μεγάλη η πλειοψηφία μας τόσο πιο δυνατός ο λαός», ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και «η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, γιατί οι μονομερείς ενέργειες θα συμπαρασύρουν όλη την Ευρώπη και είναι αυτό που φοβούνται».

Κληθείς να απαντήσει στα σενάρια εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Ποιος θα αποφασίσει για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε;» και συνέχισε: «Ο Σόιμπλε θα ακρωτηριάσει το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης;».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την υποκριτική απειλή ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα βγει έξω από το ευρώ και θα αρπάξει τις καταθέσεις. «Αυτοί που απειλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα σπίτια, είναι οι ίδιοι που παίρνουν αυτή την στιγμή τα σπίτια και τις καταθέσεις», υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τονίζοντας: «Ο κ. Βενιζέλος δείχνει να βιάζεται (σ.σ. να φέρουμε την εξεταστική στην Βουλή) γιατί έχει τις δικές του αγωνίες και προχωρά σε αντιπερισπασμό, που δεν γίνεται πιστευτός ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα».
Επισης, στην αναμέτρηση ήθους, που τον κάλεσε στην συνεδρίαση της Βουλής την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «έχει τα χέρια και το κούτελο καθαρό και πως δεν διατέλεσε υπουργός επί τόσο χρόνια».

Επιπλέον, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τον χαρακτήρισε «θύμα της πολιτικής του».Μάλιστα έκανε λόγο για πρωτοφανή απαξίωση από τον Πρωθυπουργό των πολιτικών του αντιπάλων. «Ήταν πρωτοφανής η απαξίωση από τον Αντώνη Σαμαρά των πολιτικών αντιπάλων του. Ήταν αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά στο θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανιδρύσει την ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε να επαναφέρουμε την κομματικοδίατη ΕΡΤ, των πελατειακών συμφερόντων».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «έκτρωμα» την δημιουργία της ΔΤ. Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «Δεν εγγυώμαστε την εργασιακή σχέση με ένα φαύλο μόρφωμα όπως η ΔΤ. Δεσμευόμαστε για την επανίδρυση και των τριών καναλιών της ΕΡΤ καθώς και των τοπικών ραδιοσταθμών».

Τέλος, σχετικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση «έκλεισε έναν κύκλο από την 11η Ιουνίου με το "μαύρο" στην ΕΡΤ κι ύστερα έδωσαν δώρο τις συχνότητες στους μεγαλοκαναλάρχες και έκαναν την επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγ. Παρασκεύη».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την «αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών του Μνημονίου», τονίζοντας πως «το οριζόντιο μαχαίρι δεν έχει καμία σχέση με αναγκαία μεταρρύθμιση για το δημόσιο».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Καλά διαβασμένος Τσιπράκο αλλά το "άριστα" δεν το΄πιασες !
    Το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι : "Η αριστερά θα σώσει την Ελλάδα "!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τώρα (10.20΄ πμ) διαβάζω στο διαδίκτυο τι είπε ο ....Στρατούλης !: "Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αποτυπωθεί και σε πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει οι 72 βουλευτές του στη Βουλή ότι, εφόσον με τους αγώνες και την ψήφο του λαού αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, θα ακυρώσει τις αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις για διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο τομέα και θα αποκαταστήσει όσους και όσες, λόγω της εφαρμογής τους έχασαν την εργασία τους." Στρατούλη, καλέ μου Στρατουλάκο, μας είναι γνωστό ότι η αριστερά είναι αυτή που τίναξε στον αέρα την Ελλάδα, είναι ανάγκη να την σβήσετε και από τον χάρτη; Αλήθεια αν έρθετε κι εσείς στην εξουσία, από που θα δανεισθείτε για να πληρώσετε τους στρατούς που θα σας φέρουν εκεί; Μήπως από τους ...μπολσεβίκους; Απ΄ότι γνωρίζουμε κι αυτοί καπιτάλες έγιναν. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Α ναι, ξέχασα, είναι και η...Αλβανία! Θυμάστε αλήθεια τον λαοπλάνο (Αντρέα) που ...θαύμαζε το οικονομικό σύστημα της Αλβανίας; Βουρ λοιπόν Στρατούλη για δανεικά από τους Αλβανούς. Εσάς περίμεναν!
    gnborn2shoot
    Υστερόγραφο : ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! Πρέπει να το συνηθίσουμε κι αυτό. Η βλακεία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νικιούνται με τίποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.