Αυτό το μήνυμα θα στείλω σε όσο μπορέσω περισσότερους αποδέκτες. Αν συμφωνείτε διαδώστε το κι εσείς. Και μόνο για το γέλιο που θα κάνουμε αν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, αξίζει νομίζω τον κόπο:

Αυτή την περίοδο, στα σχολεία της χώρας, οι εκπαιδευτικοί κατόπιν εντολής του υπουργείου, καλούνται να καταθέσουν στους διευθυντές τους τα πτυχία τους, ώστε να ελεγχθεί η γνησιότητά τους. Το γεγονός είναι ανεξήγητο, αφού κάθε εκπαιδευτικός για να διοριστεί καταθέτει το πτυχίο του, που βρίσκεται στο φάκελό του στις κατά τόπους διευθύνσεις. Το υπουργείο λοιπόν μπορεί να κάνει τον έλεγχο όποτε θέλει. Προφανώς κάτι άλλο θέλουν να πετύχουν. Μαζί λοιπόν με τα πτυχία, ζητούν πτυχία ξένων γλωσσών, πιστοποιημένη γνώση Η/Υ, μεταπτυχιακά και συμμετοχή σε σεμινάρια διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών. 

Αν όμως το υπουργείο ήθελε εκπαιδευτικούς με τέτοια προσόντα, θα τα έθετε σαν προϋπόθεση για το διορισμό τους και για όσους είναι ήδη διορισμένοι θα τους προέτρεπε να μπουν στη διαδικασία απόκτησής τους. 
Αφού τίποτα απ`αυτά δεν συμβαίνει, ο προφανής λόγος αυτής της ιστορίας, είναι η κατάταξη των εκπαιδευτικών ανάλογα με τα προσόντα τους, έτσι ώστε να απολυθούν όσοι έχουν τα λιγότερα. 

Το λογικό όμως είναι αυτοί που ζητάνε κάτι τέτοιο, να έχουν ανάλογα προσόντα και μάλιστα πολύ περισσότερα. Γιατί δεν είναι απλοί καθηγητές γυμνασίου, αλλά ηγέτες της Ελλάδας. 

Είναι λοιπόν ώρα να ελεγχθούν όλα τα βιογραφικά των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, ώστε να δούμε αν οι τρεις γλώσσες που αναφέρουν οι περισσότεροι, συνοδεύονται από τίτλους σπουδών. Αν οι σπουδές σ` ένα αντικείμενο είναι πραγματικές και όχι μια απλή παρακολούθηση ενός σεμιναρίου. Αν οι μεταγραφές τους από τα ξένα πανεπιστήμια -που όλοι δηλώνουν πως φοίτησαν- στα ελληνικά, έγιναν με νόμιμο τρόπο. π.χ. η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει ότι σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Νομική Σχολή, όπου αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και γνωρίζει 3 γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά. Υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι σπουδών για όλα αυτά; 
Αν οι σπουδές στην επικοινωνία που αναφέρει αφορούν ένα απλό σεμινάριο, μήπως θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ζητάει από απλούς καθηγητές γυμνασίου να αναφέρουν μόνο τα σεμινάρια με μίνιμουμ διάρκεια 6 μήνες; Το δικό της ήταν εξαμηνιαίο; Και δε θα έπρεπε να το αναφέρει σαν απλή παρακολούθηση ενός σεμιναρίου; Και γιατί δεν σπούδασε πρώτα εδώ και στη συνέχεια να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό έξω όπως είναι το φυσιολογικό; Μήπως, μήπως λέω, δεν πέρασε στις εξετάσεις της εδώ και για αυτό μπήκε στο πανεπιστήμιο μέσω Γερμανίας; 
Ή μήπως δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει εξετάσεις εδώ, αφού υπήρχε πιο εύκολος δρόμος μέσω Γερμανίας; 
Και δεν είναι ντροπή να μην έχει ούτε ένα μεταπτυχιακό, ενώ το ζητάει από τους απλούς καθηγητές; 
Πιστοποιημένη γνώση Η/Υ δεν έχει; Και διοικεί την Ελλάδα; Προσωπικά θα ήθελα να το ξέρω. Ίσως και αρκετοί άλλοι. 

Το ξεσκόνισμα πρέπει να γίνει από δικηγόρο που να γνωρίζει την εκπαιδευτική νομοθεσία. Τουλάχιστον στους κύκλους των εκπαιδευτικών, υπάρχουν αρκετοί που θα ενδιαφερόντουσαν να τσοντάρουν κάτι τι, ώστε να καλυφθεί το ύψος της αμοιβής του. Τι λέτε; Το βάζουμε μπρος; Για αρχή, όλα τα βιογραφικά βρίσκονται εδώ (σημαντικό όμως είναι να δούμε και τι έχουν δηλώσει στα προσπέκτους, στις προεκλογικές τους εκστρατείες):
http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ του ακτιβιστή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Θεωρώ ότι η πρόταση είναι εξαιρετική και ότι έτσι, πολλοί από τους απατεώνες που μας κυβερνούν θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν! Αλλά να λέμε ότι αυτοί που ζητάνε τους τίτλους σπουδών των εκπαιδευτικών, οφείλουν να έχουν ανάλογα προσόντα και μάλιστα πολύ περισσότερα, είναι και παράλογο και ανεδαφικό για λόγους προφανείς. Όπως παράλογη είναι και η στόχευση στην κόρη του Μητσοτάκουλα που αποκλείεται να μην έχει εξαιρετικές σπουδές. Τόσα "ταγάρια" κυκλοφορούν στη Βουλή των 300 Αχρησίμευτων, αυτήν βρήκατε για παράδειγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.