Δυόμιση μήνες από τις δημοτικές εκλογές , τίποτα δεν θυμίζει εκλογές άλλων εποχών, οι ψηφοφόροι σιωπηλοί , και οι συζητήσεις στα πηγαδάκια άτονες, η απαξίωση σε όλο της το μεγαλείο.

Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Η απάντηση είναι τόσο απλή , χωρίς αναλύσεις της MRB ή της Μέτρον ανάλυσης ή κάποιων καλαμοκαβαλυμμένων, επίδοξων δημοσιογράφων του δήμου μας.

Τόσα χρόνια κάποιοι φρόντισαν με την συμπεριφορά τους να ισοπεδώσουν τα πάντα, αρκεί να πετύχουν το σκοπό τους . Ισοπέδωσαν αρχές και ιδεολογίες. Ξεχνώντας επιλεκτικά ότι οι ιδεολογίες είναι εκείνες που παράγουν πολιτική, και όχι το συναίσθημα και τα σόγια που τους ψηφίζουν.

Έρχονται λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί που μέχρι χτες διοίκησαν αυτόν τον τόπο προτεινόμενοι από συγκεκριμένα κόμματα, ασπάστηκαν και στήριξαν τις συγκεκριμένες ιδεολογίες και πολιτικές φιλοσοφίες που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Και δίπλα σ αυτούς οι συνοδοιπόροι τους,- που νε μεν αλλά,- αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα , και ο σκοπός τους ήταν να οδηγήσουν ένα κόσμο στο όνομα της συνεργασίας να στηρίξει τους προηγούμενους, γιατί; Γιατί όλοι αυτοί είχαν κοινά συμφέροντα. Έρχονται τώρα όλοι μαζί , να μας πείσουν ότι αυτοί ως ανεξάρτητοι αντιμνημονιακοί θα σώσουν για μια ακόμα φορά τον δήμο, θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο και την ευημερία στους δημότες.

Πολύ απλή ερώτηση. Τόσα χρόνια που ασχολείστε γιατί δεν το κάνατε;

Πιστεύοντας ότι οι δημότες μας έχουν μνήμη χρυσόψαρου προσπαθούν για ακόμα μια φορά να πλασαριστούν αυτοί και τα όποια συμφέροντα εκφράζουν πάλι στο παιχνίδι της διοίκησης του δήμου.

Είναι οι άνθρωποι που-σαν έτοιμοι από καιρό- όπως λέει και ο ποιητής, θα ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις του Καλλικράτη και του μνημονίου , και όλα αυτά εκ του ασφαλούς ,γιατί;Γιατί όπως και στην πολιτική. Δεν είναι ανακλητοί. Μετά λοιπόν την εκλογή τους θα μας πούνε για ακόμα μια φορά,- έπρεπε να δουλέψουμε, σε μια συγκροτημένη δημοκρατία βάση ενός σχεδίου-, που προεκλογικά όμως το απέρριπταν και συντάσσονταν με τις απαιτήσεις του αφελούς λαού.

Είναι οι άνθρωποι που θα πάρουν αποφάσεις εναντίων των συνδημοτών τους , λίγοι είναι εκείνοι που θα αντισταθούν σ αυτό, τους περισσότερους τους ενδιαφέρει να πλασαριστούν σε μια καλή θέση, στο παιχνίδι των συναλλαγών, του ξεπουλήματος της περιουσίας του δήμου,στη διαχείριση των σκουπιδιών στη δημιουργία εταιριών, και όλα αυτά ,στο όνομα της ανάπτυξης , μια ανάπτυξη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και στην ελλιπή φαντασία τους, μια φαντασία με μήκος, ίσο με το μήκος ενός πενηντάευρου και πλάτος, το πλάτος του ιδίου νομίσματος , και μια ανάπτυξη άρρηκτα δεμένη με συμφέροντα, που δεν θα έχουν καμιά αξία και κανένα όφελος για τον μέσο δημότη, που σήμερα οι παραπάνω ψυλλιασμένοι συντάσσονται μαζί του, σκόπιμα, για να του κλέψουν την ψήφο του.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Αυτό το ξέρουν οι επίδοξοι μνηστήρες της Πηνελόπης , αυτή είναι η περίοδος, που στα βασιλικά μπαρ και τις βασιλικές αυλικές ταβέρνες της Ιθάκης, τρώνε και πίνουνε σχεδιάζοντας την ανάπτυξή της ( της Ιθάκης) αλλά στο βάθος του ορίζοντα, βλέπουν την εκμετάλλευση του πλούτου της. Τους τα χαλάει λίγο η Πηνελόπη που αργεί να πάρει την απόφασή της, και ο Οδυσσέας που αργεί να επιστρέψει.

Και σ αυτό το σημείο έρχεται η άλλη πρόταση η πρόταση της αριστεράς

Ποιας αριστεράς ;

Αυτής που έχει ανασύρει από το νεκροταφείο του χωριού ,όλα τα ζόμπι του παρελθόντος, όλους τους βολεμένους των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, όλους αυτούς που μέχρι χθες μας φώναζαν προδότες και ανθέλληνες γιατί έπρεπε να διοριστούν κάπου, ή να ενταχθούνε σε κάποιο ΕΣΠΑ, ΤΕΜΤΕ κλπ,όλους αυτούς που θυμήθηκαν την ιστορία της, για ίδιον όφελος , αλήθεια πόσοι από αυτούς έχουν διαβάσει έστω και μια παράγραφο από αυτά που έχει γράψει ο Μαρξ;;;

Ή

Της άλλης , της καθαρόαιμης , που ως καθαρόαιμο άλογο δεν βρίσκει λιβάδι να τρέξει ,

Κατεβαίνει στις εκλογές με στόχο να τις χάσει , ας το διορθώσω , για να μην παρεξηγηθούν κάποιοι σύντροφοι, δεν κάνει τίποτα για να τις κερδίσει.

Ο Μάιος είναι κοντά και μείς στο ίδιο έργο θεατές .

Καλό βόλι σύντροφοι. Καλό βόλι συνδημότες.

Παπατόλιος Θανάσης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.