Μετά λύπης, παρακολουθώντας τα τοπικά πολιτικά δρώμενα του Δήμου Θερμαϊκού τους τελευταίους μήνες, οφείλω να εκφράσω κάποια αρνητικά συναισθήματα που μου προξένησαν κάποια γεγονότα, που αποδεικνύουν περίτρανα την ποιότητα των ανθρώπων που περιβάλλουν την πολιτική, καθώς και την ποιότητα των ανθρώπων που τους υποστηρίζουν. Αυτά που είδα, άκουσα και ένιωσα δεν έχουν καμία σχέση με ότι φανταζόμουν για το τι σημαίνει εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ως νέος “ξενερωσα” με την παιδεία των “μεγάλων” και “ώριμων” ατόμων, υποψηφίων και ψηφοφόρων. Ανθρώπων χωρίς στοιχειώδη παιδεία. Και παιδεία εννοώ συμπεριφορά. Ανθρώπων που εξαγοράζουν και εξαγοράζονται με την ύλη και το χρήμα. Που το έχουν κάνει θρησκεία, το λατρεύουν και το προσκυνάνε. Που στον βωμό του κάνουν τα πάντα. Ανθρώπων που αν τάξεις υποσχέσεις στους ίδιους σε ψηφίσουν, αλλά αν τάξεις κάτι που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο, αγνοούν την ύπαρξη σου. Ανθρώπων “μικρών”. Ανθρωπάκια.

Η αγάπη, η εκτίμηση και ο σεβασμός όμως δεν εξαγοράζονται. Και από ότι φαίνεται μας λείπουν και τα τρία. Αυτοί διεκδικούν την ψήφο μας και αυτοί ψηφίζουν. Άτομα που δεν εκτιμούν και δε σέβονται τίποτα. Για ανθρώπους καθαρούς και σοβαρούς ούτε λόγος. Οι καλοί είναι κακοί γι’ αυτά.

Χωρίς να μ αρέσει να γενικεύω και χωρίς να έχω αυτή τη πρόθεση, θεωρώ ότι οι παραπάνω ενέργειες παρουσιάζονται και στην ευρύτερη Ελλάδα. Και μετά αναρωτιόμαστε… Γιατί οι νέοι δε νοιάζονται για την πολιτική ζωή του τόπου; Γιατί οι νέοι δεν ασχολούνται με τα κοινά; Και η απάντηση είναι μια και ομόφωνη… Γιατί μας δίνετε το καλύτερο παράδειγμα. Ευχαριστούμε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.