"Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» έχει γίνει το κύριο σύνθημα στη Νιγηρία, όπου οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται για την απαγωγή περίπου 300 κοριτσιών από ένα οικοτροφείο θηλέων στα βόρεια σύνορα της χώρας. Στις 14 Απριλίου, ισλαμιστές εισέβαλαν σε ένα σχολείο θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απήγαγαν τις μαθήτριες. Τη Δευτέρα, κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ο ηγέτης της Boko Haram ανέλαβε την ευθύνη. Οι κρατικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι μερικά από τα κορίτσια έχουν ήδη πωληθεί ως νύφες για ελάχιστα χρήματα, όπως 12 δολάρια. Άλλα φέρονται να αναγκάστηκαν να παντρευτούν τους απαγωγείς τους, και μεταφέρθηκαν στο γειτονικό Καμερούν και το Τσαντ. Η περιοχή στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου απήχθησαν τα κορίτσια βρισκόταν κάτω από κατάσταση έκτακτης ανάγκης για σχεδόν ένα χρόνο, και το σχολείο τους φέρεται να ήταν το μόνο που παρέμενε ανοικτό.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.