Χθες το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα, στον δρόμο προς τους Αμπελότοπους.
Ξεκίνησε από άγνωστη αιτία (αν και τα αίτια ερευνά ανακριτική ομάδα της Πυροσβεστικής).
Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι που άρπαξαν φωτιά τα ξερά χόρτα (μιλήσαμε πολλές φορές για την αναγκαία αποψίλωση που απαιτείται σε όλο τον Δήμο Θερμαϊκού) και με την βοήθεια της μεσημεριανής μπουκαδούρας επεκτάθηκε και απείλησε οικίες στη μια πλευρά του δρόμου.

Ευτυχώς - για άλλη μια φορά - κατέφθασαν έγκαιρα δυνάμεις της ΕΜΑΚ με τέσσερα οχήματα και αρκετούς άνδρες και έθεσαν υπό έλεγχο τις εστίες και απέτρεψαν την μεγαλύτερη επέκτασή της.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως είναι η τέταρτη πυρκαγιά που σημειώνεται στα δυο τελευταία καλοκαίρια σε μια περιοχή με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από ένα χιλιόμετρο και περικλείει το χωριό, το αλσύλιο, τον οικισμό Πεύκων και τους Αμπελότοπους.
Προφανώς η μη αποψίλωση, η μη σωστή αποκομιδή αλλά και μη επιμελής προσπάθεια των κατοίκων παράλληλα με την δημοτική αδιαφορία δημιουργεί συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν και σε νέο παρανάλωμα.
Ελέγχεται η πληροφορία πως κάτοικος ξεκίνησε την φωτιά επειδή φοβόταν τα φίδια έξω από το σπίτι της, προκειμένου να τα εκδιώξει, και δεν κατάφερε να την ελέγξει....
ακτιβιστής






Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.