Πολύ κακά μαντάτα για τους Αμερικανούς τουρίστες (;) στην Μόσχα:
Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων διέταξε το κλείσιμο – για λόγους υγείας- των τεσσάρων φαστφουντάδικων Μακντόλαντς της ρωσικής πρωτεύουσας, λόγω «πολυάριθμων υγειονομικών παραβάσεων».

Σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας με σημερινή ημερομηνία αναφέρει ότι «κατά την άσκηση των εποπτικών λειτουργιών της σε σημερινή έρευνα και εξέταση δειγμάτων από πρώτες ύλες, παρασκευάσματα διατροφής και είδη καθαρισμού των καταστημάτων ταχυδιατροφής Μακντόναλντς, από τις 18 έως 20 Αυγούστου, αποκαλύφθηκαν πολλαπλές παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.
Συνεπεία των παραβιάσεων, οι ειδικοί της υπηρεσίας κατέθεσαν αγωγές, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Διοικητικών Παραβάσεων για την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιατορίων Μακντόναλαντς. Σχετικοί φάκελοι καταρτίζονται για την υποβολή τους στα δικαστήρια, ως προσδιορίζει ο νόμος.»

Οποιαδήποτε σχέση του μέτρου με τις αμερικανικές κυρώσεις είναι βέβαια υπόθεση φαντασίας. Το θέμα της ποιότητας του τυριού στα Μακντόλαντς είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την ρωσική δημοσιότητα. ΄Επειτα ήρθε η απόφαση της αμερικανικής επιχείρησης να κλείσει το μαγαζί της στην Κριμαία. Και τελευταία ξέσπασε ο θόρυβος στην Ιαπωνία και στην Κίνα για την ποιότητα των εδεσμάτων που σερβίρει η επιχείρηση και στις χώρες αυτές.

                       ΄Επεται το Ουίσκυ Τζακ Ντάνιελς ;

Συμβαίνει όμως ότι η ίδια υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή μελετά τώρα και θα αποφασίσει σε λίγες μέρες αν θα κατάσχει το Ουίσκυ και Χόνυ Λίκορ Τζάκ Ντάνιελς, κατόπιν επισήμανσης «χημικών ουσιών όχι συνήθων» στα δύο ποτά, όπως εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε στο Πρακτορείο ΙΤΑΡ Ταςς.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία η συσκευασία των αλκολούχων ποτών πρέπει να περιλαμβάνει κατάλογο στη ρωσική γλώσσα των συστατικών τους, το έτος της παραγωγής και τον χρόνο της διαδικασίας ζύμωσης – στοιχεία που δεν υπάρχουν στις εξαγωγές του Τζακ Ντάνιελς στη Ρωσία.

Πριν εβδομάδες η ίδια υπηρεσία καταναλωτή είχε αναστείλει τις εισαγωγές ενός άλλου δημοφιλούς αμερικανικού ουίσκυ, του Κεντάκυ Τζέντλεμαν Μπέρμπον, αναφέρονταν ότι ανακάλυψε πως περιέχει οργανικές χημικές ουσίες.

Αυτή η πυρετώδης δραστηριοποίηση της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας καταναλωτή υπέρ της παράλληλης προστασίας του Ρώσου παραγωγού (βότκας) όσο και του ρωσικού συναλλάγματος οφείλεται και πάλι, ασφαλώς, σε σύμπτωση με την αμερικανική φόρα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας…


Μ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.