Ο Λουκάνικος, ο πιο μαχητικός σκύλος της Αθήνας και σύμβολο των μεγάλων διαδηλώσεων του κινήματος των Αγανακτισμένων το καλοκαίρι του 2011, αλλά και μπροστάρης των διαδηλώσεων από το 2008, δεν είναι πια στη ζωή. Ξεψύχησε τον περασμένο Μάιο, αφού η καρδιά του τον πρόδωσε σε ηλικία περίπου 10 ετών. Αν και έχουν περάσει μήνες από τότε ο θάνατός του σήμερα έχει κατακλύσει το Διαδίκτυο, ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς και τα social media.
Με τον καθαρόαιμο ειρηνοποιό είχαν ασχοληθεί αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης αφού η παρουσία του στις διαδηλώσεις δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Αναδείχθηκε άλλωστε ως η πιο όμορφη "σκυλόφατσα" σε διαγωνισμό στο  Facebook.
Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο με το Τime να τον συμπεριλαμβάνει στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011 ενώ γράφτηκε και τραγούδι γι’ αυτόν.
“Ένας αφοσιωμένος διαδηλωτής, ήταν στην πρώτη γραμμή καθώς η ελληνική αστυνομία εκτόξευε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών την Τετάρτη” έγραφε σε άρθρο του το BBC, τον Ιούνιο του 2011, ανεβαίνοντας στα δημοφιλέστερα του ιστότοπου.
Με το θάνατο του Λουκάνικου ασχολήθηκε και η Guardian. “Θλιβερά νέα από την Ελλάδα», γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει ότι «ο Λουκάνικος, το γενναίο σκυλί που τα ‘βαλε με τις ελληνικές δυνάμεις καταστολής στο απόγειο της κρίσης στην Ευρωζώνη, πέθανε».
Την είδηση αναπαράγει σήμερα και η βρετανική εφημερίδα Independent. «Ο Λουκάνικος, το πολυαγαπημένο σκυλί των ελληνικών διαδηλώσεων που έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις εμφανίσεις του στην πρώτη γραμμή των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων στην Ελλάδα, δυστυχώς πέθανε», γράφει σε σχετικό δημοσίευμα.
Στο θέμα αναφέρεται και η ιταλική εφημερίδα “La Reppublica”. Το σχετικό δημοσίευμα ξεκινά με το σχόλιο ότι «η τρόικα και οι περιπολίες των ΜΑΤ στην Αθήνα μπορούν πια να ανασάνουν με ανακούφιση αφού ο πιο επικίνδυνος αντίπαλός τους δεν υπάρχει πια.
"Το αναρχικό σκυλί της Ελλάδας, και σύμβολο του ελληνικού αγώνα, ο Λουκάνικος, πέθανε" γράφει η ισπανική έκδοση του RT
Σχετική αναφορά γίνεται και στο CNN Turk

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.