του ακτιβιστή

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θερμαϊκού δημιουργήθηκε στην πρώτη τετραετία Αλεξανδρή και στελεχώθηκε με νέους υπαλλήλους, τις θέσεις των οποίων δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση Ματζάρη. Τέσσερα νέα ταλαντούχα παιδιά, στον τομέα του το καθένα, που είχα την χαρά να τα γνωρίσω μέσα από το μεγάλο έργο πολιτισμού που παρήγαγαν. Ένα έργο που ξεκίνησε δειλά στην αρχή και ξεδιπλώθηκε και προσφέρθηκε απλόχερα στους δημότες που μέχρι τότε είχαν την μονότονη πολιτιστική προσέγγιση με τους παραδοσιακούς χορούς και πανηγύρια ή τις μετακλήσεις (παλαιότερα) τραγουδιστών με πληρωμένες συναυλίες. Ιδιαίτερα όταν συστάθηκε το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, η δημοτική δομή πολιτισμού και αθλητισμού, τόσο με Πρόεδρο τον Γιάννη Τσακμάκα αλλά και με τον Παναγιώτη Τροκάνα, αισθάνθηκα ότι αυτή η τετραπλέτα είχε ελευθερωθεί και έτσι μπόρεσε να δώσει την ψυχή της σε μια πλειάδα εκδηλώσεων που σημάδεψαν την πολιτιστική ζωή του τόπου.Δημιούργησαν θεατρικές ομάδες, εικαστικά τμήματα, διοργάνωσαν εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ κινηματογράφου αλλά και καταγραφή των ιστορικών στοιχείων του τόπου μας. Θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουμε την τελευταία τετραετία ως ξεκίνημα μιας πολιτιστική άνοιξης του Θερμαϊκού.

Να όμως που όλα τα ωραία τελειώνουν. Σίγουρα με ευθύνη της πρώην διοίκησης αλλά και με συμμετοχή της νυν υπό τον Μαυρομάτη αφέθηκε με τον νόμο της κινητικότητας (αν δεν υποδαυλίστηκε) να αποχωρήσουν τα δύο τέταρτα της ομάδας, η dream team του Δήμου Θερμαϊκού, όπως πολύ εύστοχα την χαρακτήρισε φίλη στο fb.

Ανεξάρτητα αν είχε ζητηθεί από την Τζένη και τον Θεοδόση, για καθαρά προσωπικούς λόγους να μετακινηθούν, θα έπρεπε οι διοικούντες να είχαν προχωρήσει σε μια επαφή μαζί τους και να φρόντιζαν για την παραμονή τους στον δήμο μας. Δυστυχώς δεν το έπραξαν.

Έτσι σήμερα ήταν η τελευταία μέρα τους στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Τυχεροί οι δήμοι που θα πάνε. Σίγουρα κι εκεί θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Όσο για μας ... θα περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας για καλές εκδηλώσεις από το 50% πλέον του δυναμικού. Αν και έχουμε απεριόριστη εκτίμηση στις δυνατότητες της Ανδρονίκης αλλά και της Ευαγγελίας.

Καλή συνέχεια λοιπόν σε όλους .... και σ' αυτούς που φεύγουν και σ' αυτούς που μένουν.

Τέλος ας προσθέσουμε κάποια  ποσταρίσματα για το θέμα από το fb:

Androniki Rapti
6 χρόνια απίθανης συνεργασίας και ένα πλούσιο έργο στο χώρο του πολιτισμού στο Δήμο Θερμαικου! Μια καθημερινή μάχη ότι ο πολιτισμός χρειάζεται, στην Ελλάδα του 2014. Ισως οι φίλοι μου στο εξωτερικό να μην πιστευουν τι λέω, αλλά ειναι αλήθεια. Σήμερα ηταν η τελευταία μέρα μαζί τους γιατί σε λίγες μέρες θα είναι σε άλλο δήμο. Φίλοι και συνεργάτες μου σας ευχαριστώ για όλα, and keep going....

Θεοδόσης Τσιρώνης ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: μια ολόκληρη περίοδος τερματίζεται. Μία καινούργια αρχίζει. Άλλωστε κάθε ΤΕΛΟΣ σηματοδοτεί και μια καινούργια ΑΡΧΗ! Επί 6 χρόνια και 4 μήνες μαζέψαμε εμπειρίες, ήρθαμε σε επικοινωνία με ανθρώπους, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε. Ο Πολιτισμός το κοινό μας μέλημα. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν (και σε όσους δεν στάθηκαν) συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή. Τα συναισθήματα αναπόφευκτα είναι γλυκόπικρα και η Χαρμολύπη είναι παρούσα.

ΓΙΩΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Πολύ λυπηρό ότι διαλύθηκε η Dream team του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά έχω πολύ εμπιστοσύνη και στην Ανδρονίκη, ότι θα βρει άτομα για να ξαναδημιουργήσει μία άλλη, και στα παιδιά ότι θα δημιουργήσουν μία καινούργια εκεί που πάνε. Πολυξένη και Θεοδόση σας εύχομαι να βρείτε τα καλύτερα!!!!!!

Ηχοραμα Μουσικος οικος Καλή τύχη παιδιά άνθρωποι σαν και σας διαπρέπουν όπου κι αν βρεθούν καλή συνέχεια!!!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Δεν αφήνετε καλύτερα όλοι σας μωρέ τα σικέ παινέματα και τα τζάμπα λιβανιστήρια;
    Ποιο ήταν επιτέλους το τόοοοοσο μεγάλο πια έργο του πολιτιστικού κέντρου που δεν το πήραμε χαμπάρι τόσα χρόνια;
    Αν εξαιρέσουμε την μουσικό κατά κάποιο τρόπο, ας μας πείτε στα κοντά 8 χρόνια που τους πληρώνουμε, τι είδαμε από πλευράς του Πολιτιστικού κέντρου;
    Ας μας πει κάποιος τι έργο παρήγαγε π.χ. ο κ. Θεοδόσης σ΄αυτά τα χρόνια.
    Να μας πει τι έκανε που να δικαιολογούν 8 χρόνια εργασίας !
    Η να πούμε για το φεστιβάλ, μια ωραία ιδέα που κλάταρε κι αυτή;
    Πράγματι επί κ. Τσακμάκα και Τροκάνα τα 4 τελευταία χρόνια έγινε κάτι παραπάνω από ότι ήταν επί πρώτης θητείας Αλεξανδρή.
    Το συνολικό όμως έργο ήταν αναμφισβήτητα και πάλι φτωχό.
    Επικροτώ πλήρως την απόφαση της νέας διοίκησης για κινητικότητα και ότι θα πληρώνουμε 2 υπαλλήλους λιγότερο.
    Και φυσικά περιμένουμε απ΄αυτούς δουλειά και έργο. Ιδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ίδιος ο Μαυρομάτης εκθείαζε το έργο των παιδιών.Άσε που θα τους πληρώσεις τώρα στο πολλαπλάσιο με διάφορες συμβάσεις. Τις μεγάλες προσπάθειες και το έργο τους ,μόνο εσύ δεν το είδες. Λιβάνιζε λοιπόν τζάμπα τον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόπιασες σα"ινι μου εσύ, ότι είμαι "κάργα" Μαυροματικός, γι αυτό και τον λιβανίζω.
    Πες μας όμως, μήπως εσύ είσαι αυτός που κρατάει με το δεξί την ..."αγιαστούρα" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.