Επεισόδια και ένταση δημιουργήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Η επίθεση αυτή αποτελεί τον «δεύτερο γύρο» της επίδειξης αυταρχισμού που επέδειξαν -δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα- οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την αστυνομική βία  το πρωί στη Νομική.  Την ίδια ώρα Νομική και ΑΣΟΕΕ παραμένουν κλειστές με εντολή των πρυτανικών αρχών, στην πολιτική γραμμή της κυβέρνησης για την επιβολή «του νόμου και της τάξης». Κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθαναασίου επικρότησαν την κατασταλτική τακτική της αστυνομίας και προϊδέασαν για τη σκληρή γραμμή ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Η απογευματινή πορεία των φοιτητών κατέληξε έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, η οποία ήταν κλειστή. Οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να πραγματοποιήσουν συντονιστικό, όμως δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, που προχώρησαν και σε ρίψη κρότου λάμψης και χημικών. Κάποιοι φοιτητές μπήκαν στο Πολυτεχνείο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται απέξω από το κτήριο.
Η πορεία των φοιτητικών συλλόγων είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης από τα Προπύλαια και γινόταν στη σκιά των επεισοδίων που έγιναν το πρωί. Στο πλευρό των χιλιάδων φοιτητών που συμμετείχαν στην πορεία, βρέθηκαν αλληλέγγυοι πολίτες, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.