Η ενεργειακή επανάσταση που θα σώσει 
τον πλανήτη και την ανθρωπότητα από 
την επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή.


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η πρώτη επίσημη εκδήλωση στην Κύπρο πάνω στο θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, με πρωτοβουλία του Κινήματος Ζωής Κύπρου και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Ελεύθερη Ενέργεια: Η Επόμενη Πλανητική Επανάσταση», κος Γεώργιος Στάμκος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Νίκολα Τέσλα: Ο Προμηθέας του Ηλεκτρισμού» που παρουσίαζε τη ζωή, το έργο και τα οράματα του «Πατέρα» της Ελεύθερης Ενέργειας, Σέρβου-Αμερικανού επιστήμονα και εφευρέτη, Νίκολα Τέσλα. Ο κος Στάμκος συνέχισε με μια ενδιαφέρουσα ομιλία επιχειρώντας να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα: Τι σημαίνει Ελεύθερη Ενέργεια; Ποιοί είναι οι τρόποι για την απαλλαγή μας από την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη μας; Ποιοί και ποιά συμφέροντα αντιπαλεύονται την  Ελεύθερη Ενέργεια; Τέλος, πώς οι πολίτες και οι κοινωνίες μπορούν να γίνουν ενεργειακά αυτόνομες και να οικοδομήσουν ένα κόσμο φιλικό προς το περιβάλλον βασισμένο στην Ελεύθερη Ενέργεια;

H προσέλευση του κόσμου έφτασε τα 200 άτομα και το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον την όλη εκδήλωση, τις ομιλίες και το ντοκιμαντέρ και ο προβληματισμός που υπήρχε έγινε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων που μπορεί να οδηγήσει σε πιο  πρακτικά αποτελέσματα σε σχέση με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή.
Η εκδήλωση ήταν εφικτή χάρη στην υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Dr. Rath Health Foundation το οποίο πάντοτε υποστηρίζει ένθερμα όλες τις τοπικές και παγκόσμιες πρωτοβουλίες του κινήματος Movement of Life -Κίνημα Ζωής, γύρω από τη διεκδίκηση Φυσικής Υγείας, Τροφής, Νερού, Ενέργειας και άλλων σημαντικών τομέων αειφορίας.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παγκόσμια πρωτοβουλία Κίνημα Ζωής εδώ, και να συνδεθείτε με την τοπική ομάδα Κύπρου μέσω του μπλοκ Κίνημα Ζωής Κύπρου και την τοπική σελίδα στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γίνετε ενεργό μέλος της ομάδας γράφοντας ένα email στο sofia.matsi@dr-rath-foundation.com ή τηλεφωνώντας στο 22 512401.
Για να επικοινωνήσετε με το συγγραφέα κο Στάμκο, μπορείτε να γράψετε ένα email στο stamkos@post.com

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.

Back To Top