Φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ βετεράνων από τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό διοργανώνουν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο δήμος Θερμαϊκού και οι σύλλογοι ΑΜΕΑ «Παναγία Φανερωμένη» Μηχανιώνας και «Ανατολή» Θερμαϊκού.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας κι έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των δύο συλλόγων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δράσεις στήριξης των ΑΜΕΑ της περιοχής. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος –μεταξύ άλλων- οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ Χάρης Παπαγεωργίου, Μπάνε Πρέλεβιτς,Νίκος Σταυρόπουλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νίκος Χατζηβρέττας.   
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το έτος 1992. Εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑΜΕΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Με αφορμή την εκδήλωση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η έμπρακτη στήριξη των ΑΜΕΑ είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και ο δήμος Θερμαϊκού ανταποκρίνεται πλήρως. Η εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης είναι επίσης σημαντική διότι οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα θυμίσουν ορισμένες από τις πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού, ενώ τόσο η αγωνιστική, όσο και η κοινωνική τους συμπεριφορά αποτελούν πρότυπο για τους νεότερους. Ελπίζω το Κλειστό Γυμναστήριο της Περαίας να γεμίσει ασφυκτικά, ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ηχηρό μήνυμα. Ότι ούτε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, ούτε η χαρά του παιχνιδιού έχουν χαθεί, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας στα χρόνια της κρίσης».


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.