Στο εορταστικό, δεκαεξασέλιδο τεύχος της Κόκκινης Καρφίτσας που κυκλοφορεί με την Αυγή ανήμερα Χριστούγεννα, μπορείτε να διαβάστε:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

VILLAGERS OF IOANNINA CITY: "Τραγούδια δημοτικά για τον Άρη ξέρουμε πολλά, για τον Παττακό κανένα"
Το συγκρότημα από τα Ιωάννινα που έχει φέρει τα πάνω κάτω ανακατεύοντας τον ήχο του "stoner rock" με τη δημοτική μας παράδοση σε μια εφ' όλης της ύλης κουβέντα με την Κόκκινη Καρφίτσα.

JAZZMATAZZ: "Κάνουμε λαϊκή μουσική που τονώνει το ηθικό του κόσμου".
Τα μέλη της ιδιαίτερα αγαπητής στον κόσμο μπάντα της κίνησης του 
neo-swing,
ξεδιπλώνουν τις μουσικές αλλά και τις κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες τους.

SIGMATROPIC: Ξετυλίγοντας εν μέσω της κρίσης το μουσικό κουβάρι.Ένα από τα σχήματα - στηλοβάτες του εναλλακτικού ροκ στην Ελλάδα τις τελευταίες δυο δεκαετίες μιλούν στο περιοδικό απ' αφορμής του νέου τους άλμπουμ.
TRIO ELF: "Ο αυτοσχεδιασμός, η επικοινωνία των μελών της μπάντας είναι το παν". Συνέντευξη με το ξεχωριστό γερμανικό συγκρότημα που χαράζει το δικό του δρόμο ανάμεσα στην jazz και το drum & bass.
STRING DEMONS: Δοξαρομαχίες ανάμεσα σε ένα βιολοντσέλο και ένα βιολί. Ένα ακόμα νέο και υποσχόμενο ελληνικό σχήμα. Το ντουέτο μεταπλάθει με ευαισθησία και δεξιοτεχνία μουσικές από το χώρο του δικού μας λαϊκού / παραδοσιακού, αλλά και του ροκ. Ένα σχήμα προορισμένο για να συζητηθεί.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΓΟΥΡΖΗ: "Είμαι απλά μια συνθέτιδα του σήμερα".
Η Ελληνίδα συνθέτις και μαέστρος μιλάει στην Κόκκινη Καρφίτσα με την ευκαιρία της έκδοσης του πρώτου άλμπουμ με μουσική της από την πρεστιζάτη ετικέτα της ECM.
Ακόμα:
ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ Οι μουσικές διαδρομές ενός συγγραφέα. Από την τελευταία του συνέντευξη στην Άντζελα Τσιφτσή.
Ο εκλιπών συγγραφέας μιλάει για τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η μουσική στο έργο και τη ζωή του.

BASEMENT TAPES REVISITED: Οι θρυλικές ηχογραφήσεις του Bob Dylan και των Band δίνουν ραντεβού με το σήμερα. Σαράντα επτά χρόνια μετά ο μεγάλος δημιουργός παραδίδει αμελοποίητους στίχους της εποχής του Basement Tapes στον T-Bone Burnett που θα γράψει μουσική γι' αυτούς, παρέα με τον Elvis Costello.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: FACIA DE SPIA: Το χαμένο soundtrack μια πολιτική ταινίας.
Ένα χαμένο soundtrack του κορυφαίου μας συνθέτη γραμμένο για μια ιταλική πολιτική ταινία της δεκαετίας του '70 κυκλοφορεί σήμερα για πρώτη φορά.
Επίσης:
Οι συνεργάτες της Κόκκινης Καρφίτσας προτείνουν τα καλύτερα άλμπουμ για το 2014!
Και όπως πάντα, ειδήσεις, η συναυλιακή κίνηση του μήνα και πλούσια δισκογραφία.
Μαζί με το τεύχος, δωρεάν το ακυκλοφόρητο άλμπουμ των Jazzmatazz "Κρίσοι και Πείναπ Γκερλς"
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.