γράφει ο Χριστόφορος Κοσμόπουλος *

Η απάντηση της συγκυβέρνησης των μνημονίων σε αυτονόητο αίτημα του Πανελλαδικού Συλλόγου Αναπήρων πολιτών.Η ρατσιστική πολιτική του Καιάδα πρός τους ΑΜΕΑ κορυφώνεται..

“Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια με τα επιδόματα απολύτου αναπηρίας στην Ελλάδα” δηλώνει στο STOPCARTEL ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Μιχάλης Κορωναίος.

“Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει,άνθρωποι που δικαιούνται το επίδομα απολύτου αναπηρίας η όπως απλά λέγεται επίδομα συμπαράστασης,πρέπει όταν περιέλθουν σε κατάσταση που χρειάζονται βοήθεια από τρίτο πρόσωπο,να είναι ήδη συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας η συνταξιούχοι γήρατος εντελώς τυφλοί!”

Και ο Μιχάλης Κορωναίος συνεχίζει: “ Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος συνάνθρωπος μας υποστει πχ ένα εγκεφαλικό και είναι ήδη συνταξιούχος λόγω γήρατος,δεν παίρνει αυτό το επίδομα, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί και χρειάζεται την καθημερινή βοήθεια τρίτου προσώπου προκειμένου να επιβιώσει! Αυτή την εξωφρενική κατάσταση ζητήσαμε απο τον υπουργό να διορθώσει…”

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. καταλήγει αποκαλύπτοντας ότι σε σχετική επίσημη αναφορά – αίτημα στη Βουλή,που έγινε τον Φλεβάρη του2014,ο αρμόδιος υπουργός της συγκυβέρνησης Γιάννης Βρούτσης απάντησε μετά 7 ολόκληρους μήνες-πρόσφατα-προσβάλοντας την κοινή νοημοσύνη και αναφερόμενος απλά, στη νομοθεσία που ισχύει,με την προσθήκη,εν ψυχρώ,ότι αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει!

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών πρόσφατα γιόρτασε τα 62 χρόνια δράσης του στα πλαίσια του Ελληνικού Αναπηρικού Κινήματος και βράβευσε όλους εκείνους οι οποίοι αγωνίστηκαν διαχρονικά διεκδικώντας τα αυτονόητα γι αυτούς που πάσχουν.

Οι αγώνες του Αναπηρικού Κινήματος στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν ποτέ,καθώς,παρά την ανάπτυξη του λεγόμενου κοινωνικού κράτους που με διάφορα μέτρα επιχείρησε κατά καιρούς να μετριάσει τις συνέπειες της αναπηρίας στη ζωή των ανθρώπων,ο κοινωνικός ρατσισμός που οδηγούσε τους ανθρώπους με αναπηρία στο περιθώριο,παρέμενε ισχυρός στην Ελλάδα.

Έτσι το ποσοστό ανεργίας στους ΑΜΕΑ,ήταν πάντα υψηλότατο στην Ελλάδα παραμένοντας στα επίπεδα του 90% πολύ πρίν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που απλά το παγίωσε προσφέροντας ένα εύκολο άλλοθι σε αυτούς που έδειχναν την κατεύθυνση πρός τον Καιάδα σε αυτούς που βρέθηκαν να είναι ανάπηροι..

Τα αιτήματα των Ανθρώπων Με Αναπηρία που χρόνια ζητούν λύση γίνονται,ολοένα και πιό επίκαιρα καθώς η οικονομική και κοινωνική κρίση βαθαίνει.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Μιχάλης Κορωναίος,απαριθμεί μερικά από αυτά στο STOPCARTEL που απο την πλευρά του δηλώνει για μία ακόμη φορά τη στήριξη του στον αγώνα για την ικανοποίηση τους:

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια και Ειδική Αγωγή με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
-Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ἄνθρωπον με Αναπηρία
-Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
-Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
-Να μην σταματάει ούτε στιγμή η καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης αναπηρίας, χωρίς καμία επίπτωση για όσο άνθρωπος με αναπηρία και ο χρονίως πάσχων περιμένει να εξεταστεί από τα ΚΕΠΑ.
-Έκτακτη ενίσχυση 1000 ευρώ σε όλους τους ἄνθρωπους με ανάπηρια των λαϊκών οικογενειών ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις γιορτές για να μπορέσουν στοιχειωδώς να καλύψουν τις ανάγκες τους.
- Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
-Μέτρα προστασίας των ανέργων 600 ευρώ επίδομα για όσο κρατάει η ανεργία.
Μαζικές προσλήψεις Ανθρώπων Με Αναπηρία με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο δρόμος του κοινού αγώνα ανοίγεται μπροστά και η θέληση για διεκδίκηση και νίκη της ζωής δεδομένη!

*ο Χριστόφορος Κοσμόπουλος,οικονομολόγος και συντάκτης του STOPCARTEL ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β” Αθήνας το 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.