Τη μεγαλύτερη και την πιο καθαρή φωτογραφία υψηλής ανάλυσης, που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Hubble», έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Πρόκειται για μια εικόνα του γαλαξία Ανδρομέδα, που «συνορεύει» με τον δικό μας γαλαξία Milky Way, απέχοντας μόλις 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός από το γαλαξία μας.

Η φωτογραφία απεικονίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αστέρια και χιλιάδες συστάδες αστεριών. Στο αριστερό τμήμα της φωτογραφίας φαίνεται το κέντρο του γαλαξία, ενώ τα άστρα που διακρίνονται στο δεξί άκρο απέχουν από τον «πυρήνα» περισσότερα 40.000 έτη φωτός.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει λάβει ποτέ το Hubble. Περιέχει – αισίως – από 1,5 δισεκατομμύρια πίξελ, που σημαίνει πως θα χρειάζονταν περισσότερες από 600 τηλεοπτικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να προβληθεί σωστά ολόκληρη η εικόνα. Στην πραγματικότητα, η επίμαχη φωτογραφία αποτελείται από 411 μικρότερες φωτογραφίες που έχουν ενωθεί σε ένα πλήρες μωσαϊκό.

Μια πολύ καλή έκδοση της φωτογραφίας μπορεί να βρεθεί στο επίσημο σάιτ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (http://sci.esa.int/).



πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.