Μια ανοιχτή επιστολή στους νεαρούς μουσουλμάνους της Γαλλίας έστειλε ο σκηνοθέτης Luc Besson, που έχει γυρίσει ταινίες όπως «Το 5ο στοιχείο» «Nikita» και «Leon» δηλώνοντας πως «Οι Γάλλοι είναι ρατσιστές».

Απευθυνόμενος στο συναίσθημα και ενοχοποιώντας την φτώχεια, ο σκηνοθέτης εξηγεί στους νέους πως να διαχειριστούν τα τελευταία γεγονότα με αγάπη αντί για μίσος.

Η επιστοή του σκηνοθέτη δημοσιεύτηκε σε διάφορες Γαλλικές και διεθνείς εφημερίδες και έχει γίνει viral. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Αδερφέ μου, εάν ήξερες πόσο πολύ πονάω για σένα σήμερα, για σένα και την όμορφη θρησκεία σου που της έχουν επιτεθεί, την έχουν εξευτελίσει την έχουν παραμερίσει.Ξεχνάνε την δύναμη σου, την ενέργεια σου, το χιούμορ σου, την μεγάλη καρδιά σου και την αδελφικότητα σου.

Είναι άδικο και μαζί θα διορθώσουμε αυτή την αδικία. Είμαστε εκατομμύρια αυτή που σε αγαπάμε και θα σε βοηθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Τι σας προσφέρει αυτή η κοινωνία σήμερα; Η Γαλλική κοινωνία είναι βασισμένη στα χρήματα, το κέρδος, τον φυλετικό διαχωρισμό και τον ρατσισμό».

Στην επιστολή επίσης αναφέρει: «Σε κάποια προάστια, η ανεργία για όσους είναι κάτω των 25 ετών είναι 50%. Σας περιθωριοποιούν εξαιτίας του χρώματος σας και του πρώτου σας ονόματος. Σας ανακρίνουν δέκα φορές τη μέρα, σας στριμώχνουν σε μικρά διαμερίσματα και κανείς δεν σας αντιπροσωπεύει. Ποιος θα άντεχε να ζει υπό τέτοιες συνθήκες; Το κέρδος είναι το πιο σημαντικό για την κοινωνία και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν μπορούμε να χτίζουμε την ευτυχία μας με τον πόνο των άλλων. Δεν είναι Χριστιανικό, Μουσουλμανικό ή εβραϊκό αυτό, είναι απλά εγωιστικό».

Ο σκηνοθέτης κάλεσε όλους τους Γάλλους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς να βοηθήσουν τους Γάλλους μουσουλμάνους να βγουν από την οικονομική εξαθλίωση, παρακαλώντας τα μουσουλμανικά του αδέρφια να διαχωριστούν από τον εξτρεμισμό.

«Ένα Καλάσνικοφ στοιχίζει 250 ευρώ, ένα στυλό 3. Και η ανταπόκριση σας μπορεί να έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πάρτε την δύναμη δημοκρατικά με την βοήθεια όλων μας. Η τρομοκρατία δεν κερδίζει ποτέ, η ιστορία είναι εδώ για να το αποδείξει».

Αναφερόμενος στους τρομοκράτες λέει «Δεν είναι αδέρφια σας αυτοί. Είναι δύο αδύναμα άτομα, που τα εγκατέλειψε η κοινωνία και τα κακοποίησε ένας ιμάμης, υποσχόμενος την αιωνιότητα, εκμεταλλευόμενος την πίστη τους. Αύριο θα είμαστε πιο ενωμένοι. Σήμερα εγώ κλαίω για εσάς αδέρφια μου».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.