Άμεση ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου στην απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, να απορρίψει την πρότασή του για διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στην ευρωβουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε ότι ο κ. Σούλτς διαθέτει «προβλήματα μνήμης» καθώς τίποτα άλλο δεν εξηγεί την απάντηση που έδωσε.
«Δεν πτοούμαστε. Περιμένουμε τόσες δεκαετίες να δικαιωθεί η Ελλάδα για τα όσα υπέστη από το Γ ́ Ράιχ. Μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα», υπογράμμισε ο κ. Γλέζος
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέρριψε την πρόταση που έθεσε ο κ. Γλέζος στην Ολομέλεια, επικαλούμενος τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος.
Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι η εν λόγω συζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια εάν συγκεντρωθούν 40 υπογραφές ευρωβουλευτών που το ζητούν ή εάν το ζητήσει η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τζίμερ, στη διάσκεψη των προέδρων.
«Θα επαναλάβουμε το αίτημα και μέσω της διάσκεψης των Προέδρων και μέσω της συγκέντρωσης 40 υπογραφών ευρωβουλευτών», δήλωσε ο κ. Γλέζος.
Τέλος, σημειώνεται ότι και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Κοτζιάς, έθεσε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Βερολίνο με το Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.