του ακτιβιστή

Εκατοντάδες πολίτες του Θερμαϊκού μετακινήθηκαν, με διάφορα μέσα, στην Θεσσαλονίκη χθες το απόγευμα προκειμένου να αρθρώσουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κίνημα στήριξης της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται με την Ευρώπη (ουσιαστικά με τους δανειστές της χώρας μας). Μεταφερθήκαμε στην πόλη με το λεωφορείο που ήταν γεμάτο με συμπολίτες μας και ενθουσιασμό, αλλά βρήκαμε πολλούς φίλους από όλες τις πολιτικές τάσεις που βρέθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, παρά το τσουχτερό κρύο και τον βαρδάρη. Στάθηκαν εκεί για δύο ώρες και μετά έκαναν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Ποικίλα τα σχόλια που ακούστηκαν. Ο καθένας είχε και κάτι να πει από την τρέχουσα επικαιρότητα. Όλοι πάντως έδειχναν μια έντονη αποφασιστικότητα, αναγορεύοντας τον εαυτό τους φρουρό ώστε να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση από τις κόκκινες γραμμές που έθεσε στους δανειστές.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η πλήρης απουσία των αστυνομικών δυνάμεων από την πόλη. Και φυσικά ούτε λόγος για τα συνήθη έκτροπα των συγκεντρώσεων. Μα ούτε ένας μπάτσος, ούτε μια κρότου λάμψης , σχολίαζαν χαριτολογώντας κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.Το κλίμα άλλαξε μετά την απόσυρση και των κάγκελων στον άγνωστο στρατιώτη. Αίσθηση ελευθερίας και υπευθυνότητας; Θα το δούμε ...

Μια εκδήλωση ελληνική, πατριωτική, με παλμό και χωρίς κομματικό χρώμα που πιστεύουμε (όπως οι δεκάδες που έγιναν σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού) θα έχει τη συμβολή της σε όποιο -θετικό προσδοκούμε - αποτέλεσμα της εθνικής διαπραγμάτευσης.
Σαφώς πολλαπλάσια σε όγκο από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων του '11 και '12  και το κυριότερο με σύνθεση από όλες τις ηλικίες αλλά με κυρίαρχη τη μεγάλη συμμετοχή νεολαίας, που φαίνεται ότι από χθες πήρε τη σκυτάλη και το πρόσταγμα.











Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.