Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφανκ Σόιμπλε εξέφρασε σκεπτικισμό την Πέμπτη, αναφορικά με ορισμένα από τα μέτρα πολιτικής που προβάλλει η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.

"Δεν μπορώ να κρύψω τον σκεπτικισμό μου ... για το γεγονός ότι ορισμένα από τα μέτρα αυτά δεν βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, όπου οι δύο άνδρες αναγνώρισαν επίσης την έλλειψη συμφωνίας σχετικά με πολλά σημεία.

«Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν διαφωνίες», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε προσθέτοντας ότι είναι καθήκον να υπάρξουν κοινές λύσεις.

Αναφέροντας ότι δεν τίθεται θέμα δημιουργίας μιας γερμανική Ευρώπης, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης. Είπε επίσης ότι επανέλαβε μια πρόταση για δημιουργία ενός αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν στον τόπο όπου έχουν δημιουργεί. Όπως είπε το θέμα κουρέματος δεν τίθεται στην ατζέντα και αυτό που προέχει είναι να υπάρξει πρόσβαση στις αγορές.

Από πλευράς του ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε».

«Συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις με τελικό στόχο μια λύση που διαφυλάττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, αλλά την προσέγγιση που πρέπει να έχουμε για τη λήξη της κρίσης. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει αυτή η ταπείνωση», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης. Επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο για να παρουσιάσει τις θέσεις της στους εταίρους της και στο μεταξύ να υπάρχει το πρόγραμμα-γέφυρα.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει οποιαδήποτε χρεοκοπία αλλά ζήτησε να δοθεί πίστωση χρόνου στη νέα Κυβέρνηση για να παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.