του ακτιβιστή

Δημοσιεύσαμε, όπως έχουμε υποχρέωση στους συμπολίτες και στους αναγνώστες μας, την "μουλωχτή" αντιμισθία που επιχειρήθηκε να δοθεί  στον Γιάννη Καλλονά, αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΘ με θέμα που εισήγαγαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της εταιρίας (Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο .... της ΔΕΥΑΘ ;).
Η προκλητική αυτή πράξη, αφού αποκαλύφθηκε από τον ακτιβιστή, κρίθηκε σκόπιμο (όπως μάθαμε) να αποσυρθεί (όπως και τελικά έγινε με παρέμβαση του Γιάννη Μαυρομάτη και σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Άγγελου Σαμακοβλή). Και βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού θα αποτελούσε πρόκληση στο κοινό αίσθημα, η πρόσθετη αμοιβή με 1092 € του συνταξιούχου Αντιπροέδρου της επιχείρησης.Την ίδια χρονική στιγμή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανέχεια, η μέση ελληνική οικογένεια με δυσκολία καταφέρνει να καλύπτει τις βασικότερες ανάγκες της και πληθαίνει ο αριθμός των αποκλεισμένων και των νεόπτωχων. Και ιδιαίτερα όταν θυμηθούμε τις μέχρι πρότινος διαρρέουσες "αρχές" της νέας διοίκησης ότι επιλέγονται συνταξιούχοι σε θέσεις ώστε να να μην υπάρξει επιπλέον κόστος από την αντιμισθία τους (που δεν δικαιούνται). Να όμως που βρέθηκε τρόπος να υπερπηδηθεί το "εμπόδιο".

Ως εδώ καλά. Μέχρι που θα μπορούσε να επιβραβευθεί η ύστερη διόρθωση. Θα μπορούσε να πει ότι έγινε ένα λάθος που τελικά αναγνωρίστηκε και έγκαιρα διορθώθηκε. Επιπρόσθετα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και απόψεις μελών της επιχείρησης που όντας εντελώς αντίθετοι στην απόφαση δεν δίστασαν να σταθούν απέναντι με πολύ περισσότερο έντονο ύφος απ' ότι το κάναμε εμείς με την ανάρτησή μας.
Έλα όμως που το χειρότερο δεν είναι να κάνεις ένα λάθος. Το χειρότερο είναι να κάνεις το λάθος και να επιμένεις σ' αυτό.
Φαίνεται ότι ο "πολύς" κύριος Καλλονάς, προφανώς με την ανοχή και στήριξη που του παρέχει ο Δήμαρχος, κατάφερε να εκδοθεί δελτίο τύπου του Δήμου Θερμαϊκού με το οποίο γίνεται αήθης επίθεση στον "ακτιβιστή" (χωρίς όμως να τον κατονομάζει) αποσιωπώντας την αντιμισθία του (που έγινε γαργάρα) και μας κατηγορεί "για ψεύδη και συκοφαντίες που δηλητηριάζουν το κλίμα στην περιοχή μας". Και με την γνωστή τακτική του "εμένα με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω" δεν μιλάνε για την ταμπακιέρα αλλά ότι η ΔΕΥΑΘ επιτελεί θεάρεστο έργο, ότι εξοικονόμησαν χρήματα με χαμηλότερου κόστους διαγωνισμούς και αναθέσεις απ' ότι η προηγούμενη διοίκηση Αλεξανδρή. Και καταλήγει στο (δοξάστε με): "Ο δήμος Θερμαϊκού έχει αφήσει πίσω του τις μίζερες εποχές. Προχωράει μπροστά με καθαρότητα, εντιμότητα και αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας". 

Και δεν σταματάει με αυτή την αήθη επίθεση κατασυκοφάντησης του ακτιβιστή. Με τηλεφώνημα που δεχθήκαμε από τον θρασύτατο αντιπρόεδρο επιχείρησε να μας εκφοβίσει με την απειλή μηνύσεων αλλά και άλλες ενέργειες που δεν κατονόμασε, αναγορεύοντας έτσι τον εαυτό του σε τιμωρό όποιου τολμά να κριτικάρει τις πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού στην οποία συμμετέχει. Και όλα αυτά αφού δεν κατάφερε να έχει την ανοχή του ακτιβιστή στο ότι "πρέπει αφού εργάζεται να αμείβεται - με όποιο νόμιμο τρόπο -  και να μην πληρώνει από την τσέπη του", όπως διατείνεται. Να θυμίσουμε ότι και ο ίδιος όπως και άλλα μέλη της διοίκησης έχουν ιδιοποιηθεί δημοτικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους και μάλιστα με κάλυψη του κόστους  καυσίμων από τον δήμο.
Τον πληροφορούμε (όπως και άλλους της ιδίας αντίληψης δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του δήμου, που μας στέλνουν τα ίδια χαμπέρια) πως δεν πτοούμαστε. Δεν το κάναμε ούτε με τους πρώην, που να σημειώσουμε ότι παρ'όλη τη σκληρή  κριτική που τους ασκήσαμε δεν έφτασαν σε τέτοιο "δημοκρατικό" εκτραχηλισμό.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Δεν περίμεναμε κάτι διαφορετικό απ αυτούς. Φέρουν επάνω τους ότι και όσα συχαθήκαμε και έφτασαν την χώρα ως εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά ,τον γεοπόνο για διευθυντή ,γιατί τον προσέλαβαν? Έχει και άλλους άσχετους να βολέψουν ? Άς έπαιρναν έναν μηχανικό να κάνει την δουλειά 5-6 από δαύτους. ΑΙΣΧΡΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ ο Καλονάς δεν θα έλεγε "εμένα με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω". Το πολύ-πολύ επάνω στα νεύρα του να έλεγε : " Εμένα με λένε Καλονά κι αν δεν με γουστάρετε σας λέω..." ΝΑ !!! ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσε της Αγ. Τριάδας? Ο σύντροφος ? Ο ιδεολόγος? Δε βαριέσαι ,το μεροκαματάκι να βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καλωνάς ,4 χρόνια ήταν το βαλιτσάκι του Γιάννη ,το δικαιούται απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχααχαα ακόμα δεν είδατε τίποτα. Ένας Μηχανιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και όταν ηρεμήσει ο Καλονάς, μπορεί να πει και κανένα όπως " Εμένα με λένε Καλονά και ζαμάν φου αν ετούτο σας...πονά " !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...ή και " Εμένα με λένε Καλονά κι απλώς ο καθένας σας μου τα..κουνά...! ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.