Την παραίτηση όλων των υπαλλήλων της τηλεφωνικής υποστήριξης 13888, ζήτησε η διοίκηση του ΟΤΕ την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015. Ο όμιλος ΟΤΕ, θέλει να μεταφέρει όλο το προσωπικό του 13888, που ανήκε στην εταιρεία OTEPLUS στην ιδιωτική εταιρία E VALUE, με ατομικές συμβάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της εργατικής νομοθεσίας. Με αυτό τον τρόπο καταρρίπτονται όλα τα δικαιώματα των συλλογικών συμβάσεων καθώς και του εργατικού δικαίου.

Οι εργαζόμενοι, απαίτησαν από τον όμιλο ενημέρωση περί των δικαιωμάτων αλλά δεν έλαβαν μέχρι στιγμής καμία απάντηση με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη που μας πέρασε λόγω της αναταραχής «λευκή απεργία».

Ο λόγος προφανώς που ο όμιλος ΟΤΕ βιάζεται να προχωρήσει στις ατομικές συμβάσεις είναι οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο καθεστώς στα εργασιακά. Ο ΟΤΕ, που αυτή τη στιγμή παρέχει τις πιο ακριβές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, αμείβει τους εργαζομένους του με μισθούς από 200 έως 600 ευρώ το οχτάωρο αναλογικά.

Οι υπάλληλοι του 13888, καλούνται να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις χάνοντας έτσι όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας τους καθώς και όλα τα δικαιώματα που έχουν για επιδόματα όπως αυτό του γάμου.

«Αν και εργαζόμαστε στα κτήρια του ΟΤΕ, δεν είμαστε υπάλληλοι του ΟΤΕ αλλά μισθωμένοι υπάλληλοι θυγατρικών εταιρειών (oteplus, evalue), οι οποίες εταιρείες μας προσλαμβάνουν με εξευτελιστικά χαμηλό ποσό. Δουλεύουμε συνήθως τετράωρα και εξάωρα με τον μισθό μας να κυμαίνεται από 200 έως 350 ευρώ. Προσληφθήκαμε ως πτυχιούχοι και αμειβόμαστε με τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου αργάτη, δίχως να λαμβάνουμε κανένα επίδομα».

Οι υπάλληλοι του 13888.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.