Σοκ και θλίψη προκαλεί το επτασέλιδο πόρισμα για την κακοποίηση που υφίστατο ο νεαρός Βαγγέλης Γιακουμάκης στα χέρια συμφοιτητών του από την Κρήτη στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, το οποίο εστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίαςτης Σχολής χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της παρέας των Κρητικών ως "απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική". Είχε μάλιστα ενημερώσει γι' αυτήν τον Μάρτιο του 2014 το Συμβούλιο της Σχολής και τον διευθυντή, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος απομακρύνθηκε ήδη από την Παρασκευή με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Παρέμβαση πολιτικού

Στην αναφορά γίνεται λόγος για παρέμβαση υπέρ σπουδαστή από την Κρήτη, από πολιτικό, ο οποίος ωστόσο δεν κατονομάζεται. Η παρέμβαση έγινε τηλεφωνικά στη διεύθυνση της Σχολής, τον Μάρτιο του 2014 και αφορούσε την επιβολή ποινής στον σπουδαστή και μάλιστα μετά την παρέμβαση η ποινή μειώθηκε.

Μαρτυρίες καθηγητριών

Καθηγήτρια της Σχολής περιέγραψε τα καψώνια σε βάρος του Βαγγέλη και ανέφερε ότι η παρέα των Κρητικών του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, μία φορά τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του, τον κλείδωναν στην ντουλάπα και του έριχναν κέρμα για να τραγουδήσει, ενώ συνάδελφός της κατέθεσε ότι πριν από έναν χρόνο έγινε σύσκεψη παρουσία της ίδιας, του διευθυντή και άλλων δύο καθηγητών, στην οποία αναφέρθηκαν τα σκληρά καψώνια προς τον Γιακουμάκη και αποφασίστηκε να ενημερωθεί η οικογένειά του για τα όσα συνέβαιναν.

Μαρτυρία του συγκατοίκου

Ηταν τότε που αποφασίστηκε να αλλάξει δωμάτιο και να συγκατοικήσει με τον 19χρονο από τηΜυτιλήνη, ο οποίος ανέφερε ότι τον γνώριζε από το πρώτο έτος και μάλιστα πριν συγκατοικήσουν τον είχε δει μία φορά χτυπημένο στο πρόσωπο.

Ο ίδιος περιέγραψε επίσης ότι την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η παρέα των Κρητικώνέδεσε τον Βαγγέλη μέσα στο δωμάτιό τους. Όπως κατέθεσε ο σπουδαστής, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές οι Κρητικοί του ζήτησαν να τον δέσουν σε μια καρέκλα και ο Βαγγέλης κατέβασε το κεφάλι και απάντησε: «Αν θέλετε, δέστε με».

Ακόμη και οι ιδιωτικοί φύλακες κατέθεσαν πως γνώριζαν για σκληρά καψώνια που γίνονταν στον «ευαίσθητο, λιγομίλητο και πάντα σκεπτικό και προβληματισμένο», όπως περιγράφουν τον 20χρονο από το Ρέθυμνο, ενώ το διοικητικό προσωπικό της Σχολής επισημαίνει στις καταθέσεις του πως όλα αυτά ήταν σε γνώση της διεύθυνσης.

Ενας καθηγητής μάλιστα ανέφερε ότι ο διευθυντής ήξερε για το καψώνι με το ζεστό νερό και άλλοι μαθητές είπαν πως ο Βαγγέλης πήγαινε για μπάνιο τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν όλοι κοιμούνταν, γιατί τότε δεν φοβόταν ότι θα του κάνουν κάποιο χοντροκομμένο αστείο ή θα του επιτεθούν.

Κάνουν λόγο για πλάκα

Σημειώνεται πως με δηλώσεις τους τις προηγούμενες ημέρες μέλη της παρέας των Κρητικών σπουδαστών είπαν πως όλα αυτά ήταν μια... πλάκα και πως έπαιζαν με τον Βαγγέλη, όπως παίζουν οι νέοι μεταξύ τους, ενώ πρόσθεταν ότι εκείνος τους έκανε παρέα και δεν απομακρυνόταν από αυτούς.

Σύμφωνα με το Έθνος, η οικογένεια του Γιακουμάκη έχει αποφασίσει να μη μιλήσει ξανά και να παρακολουθεί τις έρευνες των Αρχών. «Οσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, δεν θα κάνουμε καμία δήλωση. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να είναι καλά ο Βαγγέλης και σύντομα να βρίσκεται κοντά μας. Του στέλνουμε το μήνυμα πως δεν πρέπει να ταράζεται από όσα ακούει και βλέπει και να παραμείνει ήρεμος», λένε οι συγγενείς του.

Κανείς δεν θέλει να αναλάβει τη διεύθυνση

Tο πρωί συγκαλείται εκτάκτως με εντολή του υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου, το ΔΣ του ΟργανισμούΔΗΜΗΤΡΑ με μόνο θέμα τα όσα συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν τρία σημαντικά ζητήματα, αν συνέβαιναν περιστατικά bullying στη Σχολή, αν αυτά ήταν σε γνώση της διεύθυνσης και τι μέτρα πάρθηκαν επ΄αυτού.

Ολο το Σαββατοκύριακο έγινε προσπάθεια να βρεθεί αντικαταστάτης του διευθυντή της Σχολής κανείς ωστόσο δεν θέλει να καλύψει τη θέση αυτή.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.