Με εντολή των δανειστών και τις "τεχνοκρατικές" συμβουλές του ΔΝΤ στην Ελλάδα από το 2010 ως το 2014 οι φόροι αυξήθηκαν κατά 337% στο 90% των φτωχών και μικρομεσαίων Ελλήνων, ενώ μόλις κατά 9% στο 10% των πιο πλουσίων Ελλήνων κι αυτό το βάπτισαν "Μεταρρυθμίσεις". 

Όταν τώρα η Ελλάδα τους παρουσιάζει ισοδύναμα μέτρα, ώστε και το 10% των πλουσίων να πληρώσουν επιτέλους τους φόρους που τους αναλογούν για να μην επιβαρυνθούν κι άλλο οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι Έλληνες το ΔΝΤ αρνείται να το δεχθεί. Όχι γιατί αυτά τα μέτρα δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά επειδή στοχεύουν κυρίως στους πλουσίους, στους έχοντες και κατέχοντες, και όχι στα "συνήθη υποζύγια" στους φτωχούς, στους εργαζόμενους και στους μικρομεσαίους. 

Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού καθώς και οι πέτρες πλέον βλέπουν πως το ΔΝΤ υποστηρίζει ένθερμα τον βάναυσο νεοφιλελευθερισμό σε βάρος των φτωχών και των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα προνόμια των πλουσίων και του κεφαλαίου. 

Το σύνθημα πως το ΔΝΤ -και τα διαφόρου τύπου "Μνημόνια" που εκπορεύονται από αυτό- είναι ένα "Όπλο Μαζικής Καταστροφής των Λαών" δεν είναι σχήμα λόγου, είναι μια τραγική πραγματικότητα από την οποία, αν δεν αποδράσουμε, θα είμαστε μεταμοντέρνοι σκλάβοι επί πολλές γενιές...

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.