Εκρηκτική, ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού την οποία συγκάλεσε εσπευσμένα η διοίκηση Μαυρομάτη, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των μελών της, χωρίς ημερήσια διάταξη και χωρίς την απαιτούμενη γραπτή εισήγηση του προέδρου της, στο πλαίσιο της διαφαινόμενης μεθόδευσης να περάσει "με το έτσι θέλω" την παραχώρηση σε ιδιώτη για δύο χρόνια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Το πρωί, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο η αποσφράγιση φακέλων των προσφορών που κατατέθηκαν για συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό ανάδειξης του εργολάβου ο οποίος θα αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών του δήμου Θερμαϊκού. Οι εργαζόμενοι του δήμου που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για το «ξεπούλημα», όπως το χαρακτηρίζουν της καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα, κινητοποιήθηκαν, ύστερα από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του συλλόγου εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού, και απέτρεψαν τη συνέχιση της διαδικασίας η οποία διακόπηκε γύρω στις 10:30 π.μ., ενώ η διοίκηση Μαυρομάτη κάλεσε τα ΜΑΤ.

Το μεσημέρι, εντελώς απροειδοποίητα, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, κλήθηκαν αιφνιδιαστικά να μεταβούν εσπευσμένα στο Δημαρχείο προκειμένου να ληφθεί απόφαση «για τη συνέχιση της βιαίως διακοπείσας διαδικασίας», όπως τους ανακοινώθηκε.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα τα προερχόμενα από τη διοίκηση Μαυρομάτη μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτης Μήλιος, Παρθένα Πασχαλίδου, Θεόδωρος Τζέκος, Ιωσήφ Μισαλέμης, Νικόλαος Τσουρούς και Ιωάννης Καλλονάς, που κατέχουν όλοι θέσεις αντιδημάρχων ή προέδρων δημοτικών εταιριών και μόνος εκπρόσωπος από την αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, ενώ απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης Γεώργιος Τσαμασλής και Ιωάννης Βογιατζής.   

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» έθεσε εξ αρχής θέμα αντικανονικής σύγκλισης, καθώς δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση αλλά και ούτε ημερήσια διάταξη ή γραπτή εισήγηση, ελλείψεις τις οποίες ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Παναγιώτης Μήλιος δικαιολόγησε, αποδίδοντάς τες στο κατεπείγον του θέματος.

Όταν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να τους δοθεί ο λόγος για να αναπτύξουν τις απόψεις τους, υπήρξαν μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που τους αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα. Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» παρατήρησε ότι ο δήμος Θερμαϊκού δεν αποτελείται από τα άψυχα ντουβάρια των γραφείων του, αλλά πρωτίστως από τους δημότες του και τους δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Για να εισπράξει την ειρωνική παρατήρηση της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ότι τα λέει αυτά…. «επειδή βρήκε ακροατήριο».

Τελικά η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε να εγκρίνει τη συνέχιση της διακοπείσας διαδικασίας, χωρίς να απαντήσει όμως στα ερωτήματα που έθεσε ο Σπύρος Κουζινόπουλος σχετικά με το πότε θα επαναληφθεί αυτή η διαδικασία, ποια ημέρα, ποια ώρα και σε ποιο χώρο. «Να ξέρετε ότι λαμβάνετε μία ασαφή, αόριστη και χωρίς επαρκή στοιχεία απόφαση, η οποία σίγουρα θα καταπέσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στην οποία θα προσφύγω αύριο το πρωί», τόνισε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, καταψηφίζοντας την. Για να προσθέσει ότι τα μέλη της διοίκησης Μαυρομάτη λαμβάνουν την απόφαση αυτή προκειμένου να στήσουν παρασυναγωγή «εν κρυπτώ και παραβύστω», προκειμένου να θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία και να προχωρήσει το ξεπούλημα της καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Πάλι τα ίδια καραγκιοζιλίκια από τους "επαγγελματίες " συνδικαλιστές;;; Από αυτούς που φαίνονται στη φωτογραφία, είναι άραγε κανείς εργαζόμενος του Δήμου Θερμαϊκού;;; Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το καλοκαίρι δε βρωμάνε οι παραλίες σκουπιδίλα, όπως άλλα χρόνια. Όπως επίσης και όλη τη χρονιά, από το περασμένο καλοκαίρι, ήταν εμφανής η βελτίωση της κατάστασης λόγω του ιδιώτη στην καθαριότητα. Τώρα τα άλλα που λέει ο δήμαρχος για βελτίωση της κατάστασης λόγω της διοίκησης του είναι προφανώς ανυπόστατα, καθώς δεν είδαμε σα δημότες να έχει γίνει κάποια επένδυση στην υπηρεσία καθαριότητας. Αντίθετα βλέπουμε μόνο κατεστραμμένους κάδους σε γειτονιές, οι οποίοι παρά τις οχλήσεις των κατοίκων στην υπηρεσία καθαριότητας δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και καιρό. Επιπλέον, στην παραλία εάν πάει κανείς θα δει λοφίσκους που έχουν σχηματισθεί από τα υλικά που μαζεύει ο καθαριστής ακτών και δε συλλέγονται εν συνεχεία από την υπηρεσία καθαριότητας (βλ περιοχή μετά τα ΚΑΑΥ και πριν το κάμπινγκ ΕΟΤ). Καλά κάνει λοιπόν και αναθέτει στην ιδιωτική εταιρεία την καθαριότητα για τα επόμενα δύο χρόνια, και έχει μπροστά του ένα ικανό διάστημα για να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση της υπηρεσίας ώστε μετά τη διετία να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές ο Δήμος. Μετά δε θα έχει καμία δικαιολογία.
    Και τέλος, σαν φορολογούμενο δημότη ποσώς με ενδιαφέρει αν την υπηρεσία καθαριότητας την παρέχει ο Δήμος ή ο ιδιώτης. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παρουσιάζει η πόλη μου μια αξιοπρεπή εικόνα, δηλαδή το αυτονόητο. Και όλα αυτά τα συνδικαλιστολαμόγια καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τις δουλείες τους, που πληρώνονται από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, και να μην ασχολούνται με το πως θα μαζευτούν τα σκουπίδια της πόλης μας. Διαφορετικά να πάνε σπίτια τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μαυρομάτης τα προηγούμενα χρόνια , ενθάρυνε με την στάση του τις ενέργειες των εργαζόμενων ενάντια στους ιδιώτες της καθαριότητας. Έτσι ,μας είχε ουσιαστικά καταδικάσει να ζούμε μέσα στα σκουπίδια. Τώρα ας τις λουστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν το συζητώ ότι ο Μαυρομάτης είναι ακόμη ένας περίτρανος εκπρόσωπος του πολιτικού κωλοτουμπισμού που διακρίνει το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών. Όταν είμαστε αντιπολίτευση τάζουμε τα πάντα και δίνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, και μετά την ανάληψη της διοίκησης πράττουμε ακριβώς τα αντίθετα με τις υποσχέσεις. Ο κόσμος αρέσκεται στα ωραία λόγια αρνούμενος να δει κατάματα την πραγματικότητα, γιατί έτσι τον βολεύει. Κι ο Αλέξης έταζε νταούλια και ζουρνάδες και σκισίματα μνημονίου και τώρα κάνει πράξη το ¨Πρώτη Φορά Αριστερά" με Μνημόνιο 3 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.