Εν μέσω άναρθρων κραυγών από τα διαπλεκόμενα μνημονιακά στελέχη του κοινοβουλίου πήρε τον λόγο και πραγματοποίησε μια ακόμη τοποθέτηση που μας έκανε περήφανους που έχουμε Πρόεδρο της Βουλής την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ζήτησε διαγραφή του "παράνομου και επαχθούς χρέους", εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους "λεγόμενους" εταίρους και στους διαπλεκόμενους εκσυγχρονιστές του Σημίτη αλλά ανέδειξε και τον ρόλο του κλεπτοκρατικού και φαύλου  και παλαιοκοματικού πολιτικού συστήματος (Σαμαροβενιζέλων).Μίλησε για εκβιασμό και πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης. Και δεν αποσιώπησε το φέσι που μας φορούν οι εκβιαστές με την παραμονή Στουρνάρα (ΕτΕ), Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) κλπ

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία της που έγινε λίγο πριν των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού και του κ. Μεϊμαράκη:

''Αν το είχαν φέρει οι δυνάμεις του μνημονίου θα το είχα καταγγείλει άρθρο άρθρο, το φέρνει, όμως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται και αν αυτός ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν σταματά την επανάληψή του'' σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην παρέμβασή της.

Το Κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι είναι αυτό που θέλει την Αριστερά να χάνει τη δύναμή της και τα συμφέροντα της διαπλοκής να τοποθετούν τις μαριονέτες τους στις θέσεις κλειδιά.

Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ''τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται, η Κ.Ο. πρέπει να τον θωρακίσει και όχι να του ρίξει την χαριστική βολή. Αντί να τον παρακαλάει να την εκβιάσει. Κάτι που δεν έκανε ο πρωθυπουργός προς τιμήν του''.

''Δεν έχω καμία αμφιβολία και το λέω με την συνείδησή μου καθαρή ότι τόσο την κυβέρνηση όσο και τον λαό στηρίζει το «όχι» στην σημερινή ψηφοφορία'' είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απευθύνθηκε προς τους συναδέλφους της και ανέφερε:

Ευχαριστώ όλα τα κινήματα και τους οικονομολόγους που δεν εκμαυλίστηκαν, όρθωσαν ανάστημα και είπαν ότι είναι ανεπίτρεπτη η εκδίκηση στον λαό και την αριστερή κυβέρνηση.

Οι νέες γενιές δεν ευθύνονται για τα 40 χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Έχετε φορτώσει κάθε μωρό με 32.500 ευρώ χρέος με το που παίρνει την πρώτη του ανάσα.

Ευχαριστώ όσους λένε ότι αυτό είναι ένα πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης.

Ήταν απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης.

Μαύρη μέρα για τη δημοκρατία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψη του.

Οι λεγόμενοι εταίροι μας μας οδηγούν σε πραγματικό ολοκαύτωμα.

Πρόκειται για πραξικόπημα, κατάλυση της δημοκρατίας και της συνταγματικότητας, για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κοινωνική γενοκτονία.

Κανείς δεν μπορεί να απομειώσει το μέγεθος της γενναιότητας να αναλάβει την πολιτική του αυτοκαταστροφή.

Ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκρούσει τον εκβιασμό. Αναλαμβάνει την πολιτική του αυτοκαταστροφή. Το κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί.

Κάποιοι έχουν το θάρρος να μιλήσουμε για το λόμπι της δραχμής – Ας μιλήσουμε για το λόμπι του Σημίτη και του εκσυγχρονισμού.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός μίλησε, είπε όχι στα μνημόνια, στην προπαγάνδα, στην τρομοκρατία, δεν έχουμε δικαίωμα να το ερμηνεύουμε ως όχι υπό προϋποθέσεις.

Δεν έχουμε δικαίωμα το όχι του λαού να το κάνουμε ναι με την ψήφο μας. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του. Η εξουσία μας πηγάζει από αυτόν.

Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι αυτό που επιδιώκεται να απαντηθεί μέσω του εκβιασμού και των τελεσιγράφων.

Στην Ιστορία μας υπήρχαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός στηρίζει το «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία.

''Εδώ δεν χωρούν αυταπάτες. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όχι να του δώσει την χαριστική βολή με ένα «ναι» νομίζοντας ότι τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει, κάτι που ο πρωθυπουργός προς τιμή του δεν έκανε, όπως οι προκάτοχοί του και την υπόθεση της Αριστεράς και της Δημοκρατίας υπηρετούν οι κάθε είδους αντιστάσεις, οι μικρές και οι μεγάλες''.

''Αν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί και σε επόμενους. Αν νομοθετήσει με φιρμάνια αν ενδώσει, αν παραλύσει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τη συνείδησή της και την ψυχή της'' τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αφού είπε πως ''στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα'' επικαλέστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να υπογραμμίσει ότι ''Δεν έχουμε το δικαίωμα το «όχι» του ελληνικού λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως «όχι» υπό προϋποθέσεις''.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ''αν το ερώτημα είναι βαρύ ας αναλογιστούμε στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα κατά συνείδηση «όχι» σε αυτό που πράγματι πρέπει να αποκρουστεί''.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.