Με τον παραπάνω τίτλο, τo αμερικανικό αντι-συστημικό οικονομικό πρακτορείο  Zero-Hedge, προβάλλει σήμερα άρθρο του διάσημου οικονομικού αναλυτή, συγγραφέα και περιζήτητου χρηματιστηριακού συμβούλου Μάρτιν ΄Αρμστρογκ, που εντός πλαισίου θυμίζει τη ρήση του Στάλιν ότι: « Αυτοί που ψηφίζουν δεν κρίνουν τίποτε. Αυτοί που μετρούνε τις ψήφους αποφασίζουν τα πάντα».

Μετάφραση.Μιχ.Στυλιανού

« Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Βαρουφάκης το είπε πολύ καθαρά: «Αυτή είναι μια πολύ σκοτεινή στιγμή για την Ευρώπη. ΄Εκλεισαν τις τράπεζές μας  μόνο και μόνο για να εκβιάσουν τι; Να αποσπάσουν  ένα Ναι σε μια μη βιώσιμη λύση που θα κάνει κακό στην Ευρώπη;»
Πρέπει να παραδεχτώ ότι οι πλείστοι πολιτικοί δεν πλησιάζουν καν την αλήθεια, αλλά ο Βαρουφάκης φαίνεται να είναι ο ΜΟΝΟΣ υπουργός των Οικονομικών που καταλαβαίνει ότι οι αξιώσεις της Τρόικα δεν είναι ευλογοφανείς για κανένα έθνος. Η Μέρκελ επιχείρησε να υπεκφύγει κάθε ευθύνη λέγοντας πως αυτή είναι η απόφαση της Τρόικα. Θα πρέπει κάποιος να ρωτήσει σοβαρά, είναι αυτοί οι άνθρωποι της Τρόικα τελείως  ανεγκέφαλοι; Οι εκβιασμοί και ο οικονομικός πόλεμος τους εναντίον της Ελλάδος θα είναι πειστήριο για να εγκαταλείψει η Βρετανία την Ε.Ε. Το μόνο πράγμα που έσωσε την Βρετανία ήταν η προσπάθεια της Θάτσερ να κρατήσει τη χώρα έξω από το ευρώ, γιατί ήξαιρε πάρα πολύ καλά που  θα οδηγούσε. Η στάση της Πολωνίας είναι επίσης εναντίον του ευρώ σήμερα. Όποιος Βρετανός δεν ψηφίσει την έξοδο από την Ε.Ε. και από τα νύχια της Τρόικα είναι ανίδεος για τα παγκόσμια πράγματα και το πολιτικό παιχνίδι εξουσίας που παίζεται.
Οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα επικοινωνήσουν με την Αθήνα παρά μόνο μετά το δημοψήφισμα. Ξαίρουν ότι οι εξουσίες τους είναι τόσο ξεκρέμαστες ώστε δεν αποτολμούν να δείξουν τι σχεδιάζουν. Ο Γάλλος Ολάντ θέλει μια λύση επειδή φοβάται ότι το κίνημα εξόδου της Γαλλίας από την ΕΕ αναπτύσσει στροφές. Ο Ομπάμα θέλει μια λύση, φοβούμενος πως η Ελλάδα θα εξωθηθεί στην αγκαλιά της Ρωσίας διασπώντας το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, παρόλα αυτά, ελπίδα δεν υπάρχει, επειδή αυτοί που έχουν την εξουσία ιδέα δεν έχουν. Η Τρόικα αρνείται να λύσει την κρίση του ευρώ επειδή δεν βλέπουν παρά το δικό τους συμφέρον και πιστεύουν πως μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους σε όλους τους λαούς.
Η Τρόικα κάνουν ότι μπορούν για να νοθεύσουν το ελληνικό δημοψήφισμα, να κάνουν να φαίνεται ότι ο ελληνικός λαούς θέλει τις Βρυξέλλες. Η Τρόικα εκ προμελέτης έκλεισε τις τράπεζες για να τιμωρήσει τον λαό της Ελλάδος και να του δείξει τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Αυτός μοιάζει να είναι ο τρόπος εκτροπής της κρίσης με την ενορχήστρωση ενός νόθου Ναι, ψήφου υπέρ της οικονομικής αυτοκτονίας.

Η Τρόικα θα επιχειρήσει να νοθεύσει το δημοψήφισμα όπως έκανε με τις εκλογές στη Σκωτία. Περιμένετε λοιπόν λοξή καταμέτρηση υπέρ των ψήφων για Ναι και  παραμονής στο ευρώ. Όπως είπε ο Στάλιν: «Αυτοί που ψηφίζουν δεν αποφασίζουν για τίποτα. Αυτοί που μετρούνε τις ψήφους αποφασίζουν τα πάντα.»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.