Τη νύχτα  Παρακευής προς Σάββατο βάνδαλοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Περαίας και κατέστρεψαν το σύστημα θέρμανσης του αφαιρώντας τους χαλκοσωλήνες μεταφοράς πετρελαίου του λέβητα.  Επιδιδόμενοι στο καταστοφικό τους έργο προκάλεσαν και βλάβες στις σωλήνες υδροδότησης του σχολείου με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτά τα επίχειρα της κακοηθέστατης πράξης τους, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Πλημμύρισε ο αύλειος χώρος.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η διευθύντρια αλλά και η Πρόεδρος του Τοπικού της Περαίας που κάλεσαν την Αστυνομία για την καταγραφή του γεγονότος και την κατάθεση μήνυσης κατ' αγνώστων. 
Που αν κρίνουμε από τα "λάφυρα" μόνο άγνωστοι δεν χαρακτηρίζονται από κατοίκους της πόλης μας. Δυστυχώς το κακό έχει παραγίνει. Η αφαίρεση υλικών που θα πουληθεί για λίγες δεδάδες ευρώ είναι αδιάφορο στους βανδάλους αν προκαλέσει πολλαπλάσιες ζημιές στους ιδιοκτήτες (στην προκειμένη περίπτωση στον δήμο και στην τοπική κοινωνία).
Δοθείσης πάντως ευκαιρίας να τονίσουμε για πολλοστή φορά την με γεωμερική πρόοδο αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Θερμαϊκού. Οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί κυριολεκτικά. Πρόσφατα είχαμε θρασύτατη αφαίρεση αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο σε οικόπεδο μονοκατοικίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Να θυμίσουμε τις επαναλαμβανόμενες ληστείες στα ίδια σπίτια στην Περαία αλλά και τις πολλαπλές ληστείες και κακοποιήσεις γερόντων σε μονοκατοικίες της περιοχής. 
Δυστυχώς το αίσθημα της ασφάλειας απουσιάζει παντελώς από τους συμπολίτες μας και κάτι πρέπει να γίνει για την αποκατάστασή του.
Κλήθηκε   η ΔΕΥΑΘ που θα επιληφθεί για την αποκατάσταση των βλαβών.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.