Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, με κείμενό της που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού παρεμβαίνει και επαναβεβαιώνει την σταθερή στάση της ενάντια στα μνημόνια, από όποιον κι αν υπογράφονται, παραμένει σταθερά στο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου και μάλλον προκαθορίζει τη δράση της κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Απευθύνει πρόσκληση σε όσους συμπολίτες βρίσκονται στην ίδια "όχθη" απόψεων κι αντιλήψεων να "περπατήσουν μαζί στους δρόμους της αντίστασης κι αλληλεγγύης".
Το πλήρες κείμενο της Πρωτοβουλίας: 

Μήνυμα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη

Αγαπητέ συνδημότη, φίλε, συναγωνιστή

Τον Ιούλη που μας πέρασε, εμείς η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού,  η συλλογικότητα  αντίστασης κι αλληλεγγύης του δήμου μας, μαζί με εκατομμύρια Έλληνες στείλαμε το βροντερό ΟΧΙ μας επιχειρώντας να αποκρούσουμε τη μνημονιακή λεηλασία των τοκογλύφων δανειστών. Διαμορφώσαμε με την ψήφο μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου το νέο περήφανο ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού.
Αυτό το ΟΧΙ όμως μετατράπηκε σε ένα  ΝΑΙ υποταγής και μετουσιώθηκε σε ένα νέο μνημόνιο. Η εντολή του λαού αλλοιώθηκε, οι ελπίδες διαψεύστηκαν και η επόμενη χρονική περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σκληρή για τις επί πέντε χρόνια χειμαζόμενες λαϊκές οικογένειες.
Επιπλέον η χώρα, της οποίας η εθνική κυριαρχία είχε μειωθεί δραματικά με ευθύνη των προηγούμενων μνημονιακών (συν)κυβερνήσεων, μεταβάλλεται ταχύτατα πλέον με συνυπογραφή των νεομνημονιακών υποτακτικών σε προτεκτοράτο με διορισμένο ύπατο αρμοστή.
  
Σήμερα ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής είμαστε υποχρεωμένοι να επαναβεβαιώσουμε την αντιμνημονιακή στάση μας και την διαρκή θέση μας για αντίσταση σε όποια πολιτική έρχεται να μειώσει το επίπεδο διαβίωσής μας, να περιορίσει την δημοκρατία, να συρρικνώσει τις κατακτημένες με αγώνες ελευθερίες του λαού μας και κυρίως να φαλκιδεύσει την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.  

Καλούμε όσους έχουν τις ίδιες με μας απόψεις, πεπεισμένοι πως οι  επόμενες γενιές αξίζουν ένα μέλλον φωτεινό και χαρούμενο, να έρθουν μαζί μας για να περπατήσουμε τους δρόμους της αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.